| 2021. február. 4. | 2 perc olvasás

Evés közben jön meg az étvágy: a négy közé akar jutni az SKC U20-as csapata

Zsinórban tizenegy mérkőzést nyert meg az SKC U-20-as csapata. A döntően volt és jelenlegi sportiskolásokból álló együttes elképesztő elszántsággal menetel.

- Nagyobb elvásárok nélkül indultunk neki a szezonnak, tulajdonképpen közben jött meg a fiúk étvágya. Most már a négy közé jutás is reális cél - mondja mosolyogva Bors Miklós, a csapat vezető edzője. Az U18-asokkal indítottak, azzal a talán ki sem mondott törekvéssel, hogy "legyünk minél jobbak!" A felnőtt U20-as játékosainak csatlakozása - bár limitált játékidővel - új lendületet adott a meccsről meccsre eltökéltebb, sikerre éhes csapatnak.

- Rendkívül motiváltak a srácok, hétről hétre erősödik bennük az elszántság - dícséri a fiúkat Bors Miklós. Mindenki odateszi magát és hozzájárul ehhez a sorozathoz. Nagy az összetartás, s bár mindenki tudna akár huszonöt pontot is dobni egy-egy meccsen, nem az egyéni sikerre hajtanak, hanem alárendelik magukat a csapatérdeknek - értékelte játékosait az edző.

- A szezon kezdetén is nyertünk fontos meccseket, de amióta Werner Viktor, Popadics Miljan és Sitku Márton is csatlakozott hozzánk, senkinek sem sikerült legyőznie bennünket - mondja Schöll Richárd. Elsősorban az alapszakaszba szeretnénk bejutni a csapattal a legjobb négy közé, a nyolcaddöntőben pedig bármi lehet - vélekedik Ricsi. Kisüt szavaiból a szándék, hogy a lehető legjobb eredményt akarják elérni.

- A srácok már a hatodik győzelemnél tartottak, amikor én belecsöppentem ebbe a sikersorozatba - ad csapatjátékból ízelítőt Werner Viktor. - Könnyen hozzászoktam a játékrendszerhez, hiszen játszottunk korábban is együtt, lévén majdnem mindenki sportiskolás. Miljannal és Marcival ráadásul minden nap együtt edzünk a felnőtt csapatnál. Úgy érzem ez egy remek csapat , sok tehetséges játékossal. Minden meccsen küzdeni fogunk azért, hogy a tabella első négy helyén végezzünk - zárta Viktor.

- Harmadik éve játszom az SKC U20-ban, ehhez a sikerszériához azt gondolom kellett Werner Viktor, Popadics Miljan és Sitku Marci is. Ők idősebbek, de nagyon jól kijövünk velük, érezzük egymást a pályán - dobja a képzeletbeli labdát társainak Csátaljay Barna is. Az irányító szerint az SKC U20-ban most senki sem az egyéni teljesítményért, hanem a csapat győzelméért hajt.
 

Borítókép; Soproni Sportiskola

Legnépszerűbb cikkek