Éves rendes közgyűlését tartotta a Soproni Városszépítő Egyesület

A közgyűlésen a több mint 150 éves Soproni Városszépítő Egyesület tavalyi munkájáról számoltak be, illetve részletesen ismertették a 2021-es év munkatervét is.

Szerda délután az Evangélikus Gyülekezeti Ház előadótermében tartotta éves rendes közgyűlését a Soproni Városszépítő Egyesület, amelyen részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, illetve tagként jelen volt Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is. 
A megjelenteket dr. Józan Tibor elnök köszöntötte, aki beszámolt a tavalyi eredményekről, valamint részletesen ismertette a 2021-es év munkatervét is. 

- Meghirdettük erre az évre is a Winkler Oszkár pályázatot, az eredményhirdetés szeptember végén várható. A kilátó napját is szeptemberben tervezzük. Ez egy rendkívüli eseményünk lesz szeptember harmadik szombatján, Andrássy Péter örökös városszépítő tagunk nemrég hunyt el, az ő munkásságára emlékezünk ezzel. A soproni népszavazás százéves évfordulójára az egyesület novemberben egy hűség-paddal, illetve egy Hűség-ösvény-program meghirdetésével készül, ami feltárja a népszavazással kapcsolatos helyszíneket – részletezte dr. Józan Tibor.


fotó: Griechisch Tamás

A közgyűlésen dr. Farkas Ciprián előadásában ismertette a városban megvalósult, illetve folyamatban lévő fejlesztéseket. A polgármester hangsúlyozta, a Soproni Városszépítő Egyesület nagyon fontos szervezete a településnek. – Bevonjuk az egyesületet a döntéshozatalba, hiszen a szakmai bizottságokban, közgyűlési bizottságokban is helyet foglalnak a képviselőik. A centenáriumi év kapcsán az emlékbizottságban is jelen vannak, és aktív javaslataikkal hozzájárulnak ahhoz, hogy idén méltóképp meg tudjuk ünnepelni a népszavazás százéves évfordulóját - mondta el dr. Farkas Ciprián.


fotó: Griechisch Tamás

A Soproni Városszépítő Egyesület több mint 150 éves, és az országban az első olyan egyesület, amely ilyen jellegű tevékenységet folytat. Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője büszkeségét fejezte ki amiatt, hogy hosszú évek óta tag. – Sok olyan akciót szervezünk, ami arra irányul, hogy Sopron szebb, jobb város legyen. Örülök, hogy a pandémia okozta hosszabb kihagyás után ismét tudnak a tagok találkozni, és új lendülettel tudjuk tervezni a következő időszak feladatait, elképzeléseit – fogalmazott az országgyűlési képviselő. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek