| 2017. március. 23. | 2 perc olvasás

Évet értékelt Sopron rendőrkapitánya

Szabó Jenő rendőr alezredes a Soproni Rendőrkapitányság vezetője értékelte a rendőrkapitányság 2016. évben elvégzett feladatait.

A Soproni Rendőrkapitányság vezetője 2017. március 22-én 14 órakor ünnepélyes állománygyűlés keretén belül értékelte a rendőrkapitányság elmúlt évben elvégzett feladatait. A kapitányságvezető elmondta, hogy a Soproni Rendőrkapitányság feladatait törvényesen, hatékonyan és alapvetően eredményesen hajtotta végre. Megállapította, hogy a rendőrkapitányság illetékességi területén a lakosság szubjektív biztonságérzete jó, a közvélemény hangulatát negatívan befolyásoló, ismertté vált bűncselekményekre az állomány mindig időben reagált.


fotó: police.hu

A Soproni Rendőrkapitányság kiemelkedően magas számban hajtott végre rendezvénybiztosításokat az elmúlt évben, amelyek jelentős rendőri erőket, és speciális felkészültséget kívántak, ennek  a rendőri állomány az utólagos értékelések alapján megfelelt. A kapitányságvezető elmondta, munkavégzésüket 2016. évben is jelentősen támogatta Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, ennek segítségével sikerült a Soproni Körzeti Megbízotti Irodát teljeskörűen felújítani. Szintén 2016. évben nyitotta meg kapuit Sopronkövesden - a Sopronkövesdi Önkormányzat támogatásával - egy új körzeti megbízotti iroda.

Szabó Jenő rendőr alezredes elmondta, hogy 2016. évben 11%-kal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, míg a nyomozáseredményességi mutató az előző időszakhoz viszonyítva 3,6 %-os emelkedést mutatott. A kiemelten kezelt bűncselekmények száma 12,1%-kal - jelentősen - csökkent, ugyanakkor a nyomozáseredményességi mutatójuk 38,7 %-ról 47,4 %-ra növekedett e mutató tekintetében.


fotó: police.hu

A közterületen elkövetett bűncselekmények száma szintén csökkent az előző évihez viszonyítva, míg nyomozáseredményességi mutatójuk 76,5 %-ról 81,9 %-ra nőtt.

A Közrendvédelmi Osztály állománya aktivitásának, munkájának elismeréseként a tárgyidőszakban négy esetben ítélte oda a megyei rendőr-főkapitányság vezetője a rendőrkapitányság részére a „Hónap járőre” címet, valamint elnyerték az „Év körzeti megbízottja” címet is.

2016-ban a legfontosabb célkitűzés továbbra is a közlekedés biztonságának fokozása és a halálos közúti balesetek bekövetkezésének visszaszorítása volt. A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek vonatkozásában a rendőrkapitányság illetékességi területén 12,4 %-os csökkenés következett be. A rendőrkapitány elmondta, hogy közlekedési balesetben működési területükön 3 személy vesztette életét, bár ez a számadat a 2015. évhez képest jelentős csökkenést mutat, egy áldozat is soknak tekinthető.

Szabó Jenő rendőr alezredes végezetül megköszönte a társszervek – közülük is kiemelten is a helyi polgárőrszövetség – munkáját az elmúlt évben jelentkezett feladatok megoldásában és kérte a jövőbeli támogatásukat.

Az állománygyűlés elöljáró parancsnoka Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok volt, aki elfogadta a kapitányságvezető beszámolóját és meghatározta a 2017. év legfontosabb feladatait.

Legnépszerűbb cikkek