| 2021. augusztus. 31. | 1 perc olvasás

Évnyitó a Fenyő téren – holnap becsöngetnek az új tanévre

Folytatódik a hagyomány, miszerint a leendő elsősöket a nyolcadik osztályos tanulók vezetik be az iskola épületébe. Idén 121 elsős diák kezdi meg a tanévet a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskolában. Négy osztály indul, ebből egy osztály kétnyelvű, míg három osztály nemzetiségi nyelvoktatásban részesül.

Izgatottan várták a tanévnyitót a kis elsősök a Fenyő téren. A járványügyi korlátozások miatt a mai napon csak az első osztályosnak volt tanévnyitó. Őket egy szülő kísérhette el az ünnepségre. Az iskola többi tanulójának szeptember 1-jén iskolarádión keresztül tartják meg a tanévnyitót.


Fotó: Magasi Dávid

„Az iskolában a továbbiakban is megtartjuk a rendszeres fertőtlenítést, a távolságtartásra vonatkozó előírásokat, illetve az első két hétben a felső tagozatosoknak a közösségi terekben használniuk kell a maszkot” - mondta el kérdésünkre Tománé Bakody Noémi igazgató asszony.

Tománé Bakody Noémi igazgatóasszony
Tománé Bakody Noémi igazgatóasszony
Fotó: Magasi Dávid

A tanévnyitón részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város Polgármestere, aki örömmel köszöntötte az elsős kisdiákokat, és átadta a gyermekeknek az önkormányzat által ingyenesen biztosított tanévkezdő tanszercsomagot. 

dr. Farkas Ciprián
dr. Farkas Ciprián
Fotó: Magasi Dávid

A város összes általános iskolájában az első és második osztályos tanulók ingyenes füzetcsomagot kapnak a soproni önkormányzattól. A magyar kormány pedig idén is ingyen biztosítja a tankönyveket a diákoknak az első osztálytól az érettségiig. 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek