| 2020. szeptember. 9. | 2 perc olvasás

Évnyitó az egyetemen - a járványügyi előírások betartása mellett indult el a tanév

A vírushelyzethez alkalmazkodva tartották meg a Soproni Egyetem tanévnyitó tanácsülését szerda délelőtt a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar aulájában. Az eseményen korlátozott létszámban vehettek részt a vendégek, de a Benedek Elek Pedagógiai Kar hallgatói online élő közvetítésen keresztül követhették az ünnepséget.


fotó: Griechisch Tamás

Az elsőévesek ünnepélyes eskütételével, prof. dr. Fábián Attila általános rektorhelyettes, dr. habil Varga László, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja, prof. dr. Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár valamint dr. Farkas Ciprián polgármester beszédével megkezdődött az új tanév a Soproni Egyetemen. A rendezvényt megtisztelte dr. Veres András megyéspüspök, Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja, valamint Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is.  


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere beszédében felidézte az intézmény fényes múltját és kiemelte: a város és az egyetem egymás nélkül mára már elképzelhetetlen, hiszen sorsuk egyé vált.


fotó: Griechisch Tamás

Az esemény keretében írták alá a dr. Reisner Ferenc rektor képviselte győri Brenner János Hittudományi Főiskola és a Soproni Egyetem közötti együttműködési megállapodást. Ennek eredményeképpen a Benedek Elek Pedagógiai Kar és a Brenner János Hittudományi Főiskola együttműködésében a közeljövőben indulhat el az országosan is kuriózumnak számító Hitéletre nevelés az óvodában specializáció. Az úttörő kezdeményezésnek mondható kurzus ötvözi a hitbéli jártasságot és szellemiséget az óvodapedagógusokkal szemben támasztott szakmai követelményekkel. A képzés kiemelt célja, hogy olyan óvodapedagógusokat képezzen a katolikus óvodák számára, akik a hitéleti ismereteik és az elsajátított speciális módszertanok révén ezen óvodák szellemiségének megfelelően tudják végezni nevelő munkájukat. A tantervi hálóban szereplő teológiai témájú tantárgyakat a Brenner János Hittudományi Főiskola oktatói, a pedagógiai módszertani kurzusokat pedig a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának oktatói tanítják majd az érdeklődő hallgatóknak. 


fotó: Griechisch Tamás

Az évnyitón számos kitüntetés átadására is sor került, ennek keretében Soproni Egyetemért Emlékérem elismerést kapott Michl József, Tata város polgármestere, az Alma Mater Emlékérem kitüntetést pedig Ujvári Adrienn érdemelte ki.  

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek