Évnyitó szentmise a Szent Pál Katolikus Szakkollégiumban

Ünnepi szentmisét tartottak a Soproni Egyetem Szent Pál Katolikus Szakkollégiumban. A misét dr. Veres András megyés püspök celebrálta. A szertartáson a hallgatók mellet több dékán, dékánhelyettes és az egyetem rektora is részt vett.

A szakkollégium célja az, hogy keresztény értelmiségieket neveljen egy szolidáris társadalom építésére az értelmi képzés, a morális és közösségi életvitel, a lelkiség elmélyítése által. 


fotó: Magasi Dávid

Kaposi László, a Szent Pál Katolikus Szakkollégium igazgatója hangsúlyozta: a kollégium ezt szakmai kurzusok szervezésével és a katolikus közösségi életforma kereteinek megteremtésével segíti elő.

„A szakkollégium abban különbözik a sima kollégiumtól, hogy vannak közösségi céljai, nálunk az összefogó kapocs a hit. Jelenleg 66 növendékünk van, akik az egyetem különböző karain tanulnak. Mi azt gondoljuk, hogy egy ifjú embert már nem nevelni kell, hanem önmagát neveli, ehhez nyújtunk mi segítséget például önismereti kurzussal, tréninggel. Nagyon fontos, hogy másfél év kihagyás után újra tudjuk szervezni a közösségünket, így az idei legfőbb célunk a közösségépítés – tette hozzá az igazgató.


fotó: Magasi Dávid

A szentmisét dr. Veres András celebrálta. A megyés püspök úgy fogalmazott: a tanév elején Isten áldását kérik a kollégiumi közösségre.
„A Szentlélekre, Isten segítségére mindnyájunknak szüksége van. Ez a tanév jóval szerencsésebben indul, mint a tavalyi, és bízom benne, hogy a kollégium életében sem okoz zavart a vírushelyzet. A közösségi jelenlétre is szükség van, hiszen itt, a Szent Pál Katolikus Szakkollégiumban nemcsak szállást adunk a hallgatóknak, hanem olyan lelki és szellemi képzések is folynak, amelyek segítik őket hitük megerősödésében és a keresztény felnőtté válás útján is."


fotó: Magasi Dávid

A szentmisére a szakkollégium meghívta az egyetem oktatóit, vezetőit, többek között prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora is részt vett az eseményen.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: szentmise

Legnépszerűbb cikkek