| 2023. december. 30. | 3 perc olvasás

Évzáró: hősies harcban értékes diadallal

“Ijesztő” első negyed után nagyon összeszedte a védekezését, és már szünetben fordított a soproni csapat az erősödő Kecskemét ellen. Szünet után sokáig hol nagyobb, hol kisebb különbséggel, de vezettek, majd a záró etap elején ugyan jött egy hullámvölgy, és fordított a Kecskemét, de Gasper Potocnik remekül meccselt, s a végén remekül védekezve és támadásban egy-két villanással a maguk javára fordította az SKC a találkozót, és rendkívül értékes győzelmet aratva zárták az évet.

Sopron KC – Kecskemét 68-61 (14-22, 22.12, 18-16, 14-11)
Sopron, 1800 néző
V.: Győrffy, Minár, Nyilas

SKC: NICHOLS 16/3, MESZLÉNYI 3, GRIFFIN 20/12, Da Silva 6, Molnár
Cs.: SIDIBE 10, CSENDES 11/9, Fazekas, Keller, Sitku 2
Edző: Gasper Potocnik.

Kecskemét: Sinik 4, BOUGES 17, Ivkovic 6, KUCSERA 5/3, Karahodzsics 6
Cs.: Wittmann, DRAMICSANIN 12/6, LUKOVICS 9, Tóth B. 2, Körmendi
Edző: Ivkovic Sztojan

- Előbb labdát, majd Da Silva révén csapatunk szerzett vezetést. A vendégek egyenlítő kosara, majd egy kis “foci” után Nichols dobott hármast. Erre azonban jött egy 6-0-s vendég roham, ellenfelünk a faulthatáron belül való védekezése a csapatunknak nem ízlett, az pedig, hogy az említett határon belül maradt, szurkolóinknak nem tetszett. Griffin triplája, úgy tűnt, kihúzza a csapatot a gödörből, különösen, hogy Sidibe is “beköszönt" egy center kosárral, amellyel átvettük a vezetést. A szakasz második felében a kényszerűségből szokatlan szerkezetben és felállásban játszó csapatunk ellen egy 12-2-es rohammal elhúzott a Kecskemét az első negyedet 1/10-es triplamutatóval záró csapatunk ellen. 

A második etap elején egy szabálytalan zárás formájában Molnár Marci megkapta a második hibáját. Vendég duplára egy hangos üdvrivalgást kiváltó Csendes-tripla volt a válasz. Új játékosa, Lukovics villanásaival tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a Kecsemét, miközben távolról továbbra sem találtunk be. A szakasz derekán Griffin viszont a sarokból igen, s ez szerves része volt annak a 9-2-es rohamnak, amely időkérésre késztette ellenfelünket, s amellyel – nem mellesleg – 3 pontra feljöttünk. Ezt és Bouges kosarát követően sajnos a büntetők értékesítésénél sem álltunk a helyzet magaslatán, 4-ből egyet dobtak be fiaink, ám a négyhez az is kellett, hogy közben Molnár Marci hősies küzdelemben kétszer is visszaszerezze a lepattanót a kecskeméti palánk alatt. A szakasz hajrájában a Bouges-t remekül őrző Meszlényi Robi bátor ziccerével és Nichols büntetőivel egyenlítettünk. A félidő végén mindkét fél sokat hibázott, Nichols egészpályás szóló kosarával végül mi térhettünk előnnyel pihenőre.

A második félidő úgy indult, mint a második negyed: kecskeméti duplára Csendes-tripla volt a válasz, majd Griffin és Sidibe kosaraival a szakasz derekára 9 pontra növelte előnyét csapatunk. Dramicsanin hármasa egy 7-1-es vendég rohamot indított útjára, jól jött Griffinnek a csökkenő előnyt megduplázó hármasa, majd Da Silva talált 3 kecskeméti gyűrűjéből a kecskeméti gyűrűbe. A negyed végén kicsit “túlpörögtünk”, ellenfelünk Bouges büntetőivel 4 pontra csökkentette hátrányát.

Sinik ziccerével a záró etap elején 2 pontra csökkent az előny, ekkor villant egy pazar floaterrel Sitku Marci. Két kosárral azonban Sinik és Bouges révén gyorsan ledolgozta hátrányát, Dranicsanin hármasával pedig fordított a Kecskemét. Csendes szerencsésnek tűnő palánkos triplájával egalizáltunk. A hajrában nem “eresztették” egymást a felek, mindkét csapat sokat hibázott. Nem egészen 2 perccel a vége előtt Sidibe kosarával átvettük a vezetést, az utolsó percre pedig Griffin a lelátón szinte hangrobbanást kiváltó triplájával 5 pontos előnnyel fordultunk, majd Nichols 4-ből 2 bedobott büntetőjével hősiesen harcolva ellenfelük fölé kerekedtek - olvasható az SKC beszámolójában.

Tulio Da Silva: Támadásban kicsit lassan kezdtünk, de az edzői stáb egész héten jó munkát végzett, és felkészített minket erre a meccsre. Nálunk volt a hazai pálya előnye, és itt mindig nagyszerű érzés nyerni, és ezért meg is tettünk mindent a végjátékban.

Gasper Potocnik: Nagyon köszönjük a szurkolóinknak a buzdítást, mert sokat segítettek! Hullámzó volt a játékunk, ami a rövidebb rotációnknak volt köszönhető, de a játékosok mindent megtettek, a hozzáállás végig megfelelő volt, ezért gratulálok nekik. Még egyszer gratulálok a szurkolóknak is, mert a támogatásuk döntő volt a mai mérkőzésen. Ma a legfontosabb a győzelem megszerzése volt, most pedig mindenkinek jó ünneplést kívánok szilveszterre, és a legjobbakat 2024-re. Most lesz két szabadnapunk, aztán folytatjuk a munkát a megszokott módon, a lehető legjobban készülünk a következő mérkőzésre.

Legnépszerűbb cikkek