| 2019. június. 12. | 2 perc olvasás

Évzárót és sportnapot tartott a Soproni Tigrisek SE

23. alkalommal tartott évzárót a Soproni Tigrisek SE. A programokkal tarkított szerdai eseményen díjazták a legeredményesebb és a legtöbbet fejlődő fiatal sportolókat is.

„A sport a mi szenvedélyünk” – ezzel a mottóval rendezett sportnapot és évértékelőt a Soproni Tigrisek SE a Vadon Lovas Club-ban. A szerdai rendezvényre sokan kerékpárral érkeztek és kerékpáros bemutató, baleset-megelőzési tanácsadás és futóverseny is gazdagította a délutánt.

- Talán a legnagyobb siker az, hogy a kerekesszékes kosárlabdacsapat megvédte bajnoki címét, Magyar Kupa győzelmet is szerzett ebben az évben – értékelte a szezont Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke. - A felnőtt NBII-es csapatunk megnyerte a nyugati csoportot, a keresztjátékból győztesen jött ki és a final four-ban negyedik lett. Nem sikerült feljutni az NBI/B-be, de ez így is szép siker a teljesen amatőrökből álló idősebb és fiatalabb játékosoktól. Junior csapatunk az év eleji elvárásokat messze felülmúlta: a legjobb 16 közé jutott be az előcsatározásokban, nagyon szép eredményeket ért ott el. Kadett csapatunk a középmezőnyben végzett, serdülő csapatunk pedig a legjobb 32-ben. Gyerek csapatunk és a Kenguru csapataink pedig a Nyugat-Dunántúl legjobb csapatai közé kerültek. Három előkészítő gárdánk is dolgozott a kosárpalánta programban. Közel 130 gyermekünk van és nagy öröm, hogy még három iskola is csatlakozik szeptembertől az egyesületünkhöz: a fertődi, az ágfalvi és a harkai általános iskolában is lesznek tigris bázisok - tette hozzá az elnök.

Az eseményen díjakkal ismerték el minden korosztályból a legjobb és a legtöbbet fejlődő játékost az edzők javaslatai alapján. Az elismerések átadásán Dr. Simon István alpolgármester kiemelte: a felsorolt sikerek csodálatra méltóak, melyért hatalmas gratuláció jár az edzőknek, a szülőknek, de legfőképp a sportolóknak, akik szellemi és fizikai erővel küzdenek a sikerért ebben a különlegesen összetett játékban. Az alpolgármester a nyárra jó pihenést és tartalmas időtöltést kívánt a fiataloknak, majd pedig sikerekben gazdag évet. 

A sportolóknak Csiszár Szabolcs sportfelügyelő is gratulált.

Az eredményeken túl a tervekből sincs hiány a Tigriseknél. A nyár táborokkal telik, valamint Klagenfurtban, egy nagy nemzetközi tornán is részt vesznek három csapattal, a város küldöttségével pedig 3-3-as világjátékokra mennek az Urál lábánál fekvő Ufába. Augusztus 12-én kezdik az alapozást. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a következő években az egyéni képzést várja el tőlünk. Ennek érdekében egy ljubljanai, egyéni játékosokat képző edzői garnitúrával kötöttek szerződést, akik a legtehetségesebb játékosaikat fejlesztik majd.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek