| 2021. október. 22. | 1 perc olvasás

Expécsi bedobót igazolt az SKC

Egy rendkívül tapasztalt, több európai top-bajnokságot is megjárt, itthon sem ismeretlen játékost igazolt a sorozatos sérülések sújtotta soproni kosárlabdacsapat.

Legújabb játékosuk az a 31 éves, 198 centis amerikai bedobó, Quincy Diggs, aki amellett, hogy korábban megfordult többek között a német, a görög, a francia és a belga élvonalban is, a 2019-20-as, a vírus miatt félbeszakadt szezonban Pécsett kosarazott, ahol 13,4 pontot, 3,6 lepattanót és 2,9 gólpasszt átlagolt. Diggs az előző évadban az osztrák bajnokságban az Oberwart csapatában 12,2 pontos, 5,4 gólpasszos és 3,9 lepattanós átlaggal segítette csapatát, átlagban közel 4 perccel több időt, 30 percet a pályán töltve, mint a pécsi színekben.
Ford druszája az évadot Svájc “kirakatcsapatában”, a Fribourg együttesében kezdte, amelynek célja a Bajnokok Ligája-szereplés volt, ám miután a gárda nem jutott a sorozat főtáblájára, több légiósától is megvált. Így már ő is szabadon igazolható lett, és vezetőségünk a 2021. év végéig kötött vele szerződést.
Diggs már meg is érkezett Sopronba, és délelőtt edzeni kezd az SKC-nál.

Borítókép: www.volksblatt.at

Legnépszerűbb cikkek