| 2021. május. 15. | 3 perc olvasás

Ezek a GYIK Rendezvényház tervei

A soproni GYIK Rendezvényház 2021-ben a hatályos jogszabályok változásáig a 2021. évi 68. számú a Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelete felelős betartásával és betartatásával, részlegesen szeretné újraindítani az életét. Első körben a terembérlőkre és a csoportokra fókuszálnak. Nyáron táborokat fogadnak, és megpróbálják az udvar szabadtéri lehetőségeit kihasználni.

A tavaly novemberi teljes leállás óta szervezik az újrakezdést. Az elhalasztott programok őszi pótlása mellett, színes kínálattal készülnek. Tervezik és reményeik szerint bátran elmondhatják, hogy szeptembertől a GYIK-ban megtalálható lesz minden, amit az ember szeret! 

Az elmúlt időszakról

A világjárvány okozta leállás az intézmény kapujánál megállt, hiszen belül gőzerővel zajlottak az előkészítő munkálatok. Köszönet illeti mindazokat, akik munkájukkal hozzájárultak a GYIK szépüléséhez és letisztultságához. Hosszú hónapok kitartó munkája vezetett ahhoz, hogy a közönség számára nem látható területet rendbe tudták rakni. Hálával tartoznak minden partnerüknek, látogatóiknak, akik mindvégig velük voltak, bátorítottak és megfelelő támaszt nyújtottak a nehéz időkben. Bizonytalanság, kilátástalanság, bevétel nélküli hónapok vannak mögöttük. A járvány okozta nehézségek döntések elé állították a munkatársaikat. Várták, várják, hogy felkeljen a nap, és újra személyesen tudjanak találkozni a látogatóikkal, közönségükkel.

Idén tavasszal elkészült intézményük új honlapja, amely átláthatóbban és színesebben mutatja be a ház kínálatát. Csoportjaik külön oldalt kaptak, amelyen keresztül lehetőségük van bemutatni a munkájuk eredményeit.

www.gyikrendezvenyhaz.hu

Hónapokkal ezelőtt leforgattak egy 3 perces bemutatkozó kisfilmet, amelyben végigkísérik az érdeklődőket a ház belső terein.

Egy új korszak hajnalán, reménykedve mutatják be terveiket:

Teljesítményként értékelik azon összefogást, amely egy évtizedes megoldatlan kérdésre ad választ.
Az udvaron lévő, évek óta életveszélyes játszótér hamarosan lebontásra kerül. Ezzel a lépéssel, reményeik szerint bővíteni tudják az udvar adta lehetőségeket.

Sokszínű programok az újjászületés időszakában

A programok kialakításánál figyelnek arra, hogy minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő rendezvényeket. Így továbbra is lesz nyári tábor, koncert, szabadtéri rendezvény, tudományos beszélgetés, előadások, színházi jellegű produkciók, zenés-táncos mulatságok, gyermekprogramok, szórakoztató előadások, sportrendezvények, kiállítások.

Első körben lepleznek le pár tervezett programot a közeljövő kínálatából, amely napról napra bővül. 

Előadások
Beszélgetős estek, szórakoztató és tudományos előadások várják az önmagukat megismerni vágyókat.

Ellátogat a GYIK-ba dr. Bagdy Emőke, traccsolhatnak dr. Zacher Gáborral, és nyitottak lehetnek a Nyitott Akadémia kínálatára is, amelynek vendége lesz dr. Almássi Kitti és Pál Feri atya.

Zenés-táncos rendezvények

Ahogy a hatályos jogszabályok megengedik, lassan és felelősséggel helyet biztosítanak a bulizni vágyóknak is. Szüreti bálra, Jótékonysági Retró Batyus Bulira, retró házibulikra invitálnak mindenkit! Természetesen koncertek is bővítik a bulizni vágyók terveit. „Tombold ki!” - hangzik majd fel a Kowalsky meg a Vega Esszencia előadásán.

Színház jellegű előadások

Színházi jellegű produkciókkal kedveskednek a kikapcsolódásra vágyóknak, hiszen több vígjátékkal látogat el Harsányi Gábor színművész és a Pódium Színház. Csányi Sándor színre viszi a nagy kérdését, miszerint, „Hogyan értsük félre a nőket?”. A rögtönzés soproni nagykövetei is készülnek. Színpadra áll a Gerilla Impro Sopron csapata is.

Gyermekprogramok
A gyermekeket sem hagyják szórakozás nélkül. Nagy szeretettel várják állandó kedvenceiket: Piroskát és a farkast, Dr. Bubót, Óz, a nagyvarázslót. Reményeik szerint, ha látjuk, ahogy a nap felkel, talán a Kicsi Gesztenye Klub is újra elvarázsolja a kicsiket.

Szórakoztató előadások

Szórakoztató előadások fogják felcsigázni a kíváncsiak figyelmét, hiszen a GYIK színpadán fogja megtáncoltatni a szavakat és poénokat Dr. Hajós & Dr. Majoros és a stand up comedy kiemelkedő alakja, Bödőcs Tibor. Folytatják a sort a magyar abszurd humor koronázatlan királyaival, a L’art pour L’art Társulat tagjaival. 

Teret adnak a soproni fiatalok számára, akik beszélgetésekkel, filmvetítésekkel, valamint kisebb koncertekkel rukkolnak elő az Add Tovább! programjain. Az ásványok és kövek szerelmesei hódolhatnak hobbijuknak, hiszen újra lesz Ásványbörze.

Nyugdíjasok
A nyugdíjasokat vidám, szórakoztató program várja Nyugdíjas Piknik néven.

Sport
Egy kicsi mozgás mindenkinek kell! Újra együtt mozoghatunk, sportolhatunk a Mega Aerobik egész napos rendezvényén, illetve időnként jótékonyan aerobikozhatnak az érdeklődők.

Táborok
Nyáron főként a gyermekek birtokolhatják a házat, hiszen színes lehetőségekkel várja őket a Túra tábor, a Színjátszó tábor és a Városi Rajzkör által szervezett Rajz tábor.

Kiállítások
Rendszeres bemutatkozási lehetőséget szeretnének adni több amatőr ép és sérült művésznek, akiknek kisebb-nagyobb tárlatot, kiállítást szeretnének prezentálni. 

Összefogás a soproniakkal!

Vallják, hogy az újjászületés csak akkor fog elkezdődni, folytatódni és fejlődni, ha nyitottak vagyunk egymás felé, és ott segítjük egymást, ahol tudjuk! Tudnunk kell félretenni a különbözőségeket, érdekeket. Vegyük észre a jó dolgokat, kezdeményezéseket! Vigyázzunk egymásra!

Tervük, hogy teret és lehetőséget adjanak a soproni civil szervezeteknek, művészeti csoportoknak, zenekaroknak, együtteseknek. Több zenekar fog kisebb-nagyobb koncertet adni, de erről később adnak tájékoztatást.

Csoportok
Továbbra is várják az érdeklődőket a különböző csoportok:

Attraktív Táncstúdió, Asszonytorna, Gymstick, Hastánc, Kerekítő, Lajbi Néptánc Egyesület, Lajtha Néptánc Egyesület, Pilates, Sinergia Társastánc, Szenior örömtánc, Társastánc Kónya Péterrel, Városi Rajzkör stb.

Idén is a GYIK Rendezvényházban alkot és próbál Sopron két kiemelkedő művészeti együttese, a Sopron Balett és Sopron Város Fúvószenekara.
 

Részletes információkért, időpontokért az intézmény kéri, hogy  látogassanak el a hivatalos honlapjukra és közösségi oldalukra.
 

Legnépszerűbb cikkek