| 2020. szeptember. 15. | 1 perc olvasás

Ezek a Sopron-Fertő térség kiemelt állami beruházásai

Az eddigi három helyett tizenegy turisztikai térséget nevesített a kormány a hétfőn kiadott Magyar Közlönyben és meghatározta a Sopron-Fertő térség kiemelt állami beruházásait is.

A hivatalosan szeptember végén létrejövő új régiókban mindezzel párhuzamosan több mint egy tucatnyi ingatlanfejlesztést nyilvánított kiemelt állami beruházássá a kabinet. A frissen meghatározott turisztikai térségek között régiek és újak egyaránt szerepelnek

A kiemelt állami turisztikai beruházások a Sopron-Fertő turisztikai térségben a következők: a Fertő-tavi vízitelep fejlesztése, a Lővérek program nemzeti konferencia központ, a fertődi Esterházy kastélyegyüttes és ahhoz kapcsolódó területek, a nagycenki Széchenyi kastélyegyüttes és ahhoz kapcsolódó területek, valamint a fertőrákosi püspöki palota.

Sopron-Fertő turisztikai térséghez az alábbi települések tartoznak: Fertőboz, Fertőd, Fertőhomok, fertőrákos, Fertőszentmiklós, Fertőszéplak, Fertőújlak, Hegykő, Hidegség, Nagycenk, Röjtökmuzsaj, Sarród, Simaság, Sopron és Sopronhorpács.

Az új rendelet a korábbi három térséget további nyolccal egészíti ki és mellőzi a kiemelt jelzőt. Ezek a következők: Bük-Sárvár-, Mátra-Bükk-, Gyula és térsége-, Győr-Pannonhalma-, Szeged és térsége-, Pécs-Villány-, Debrecen és térsége (ide tartozik a Tisza tó és a Hortobágy is), valamint Budapest környéke turisztikai térség.

Legnépszerűbb cikkek