Ezeken az elérhetőségeken tájékoztat a Soproni Gyógyközpont a koronavírusos betegek állapotáról

A Soproni Gyógyközpont a jelenlegi járványügyi helyzetben, a tartósan fennálló látogatási tilalom idején is nagy figyelmet fordít a hozzátartozókkal való kapcsolattartás biztosítására.

Az ünnepek közeledtével még inkább felértékelődnek az emberi kapcsolatok, az egészségben, együtt eltöltött napok. Sajnos egyre több családot érint a koronavírus-fertőzés, betegségük miatt sokan kórházban töltik az ünnepeket. A Soproni Gyógyközpont ezért szükségesnek érzi, hogy az aggódó családtagokat folyamatosan, naprakész információkkal lássák el, az elszakítottság érzését minden lehetséges módon enyhítsék.

Telefonos tájékoztatás:

A járványügyi helyzetre és a teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel a betegek általános állapotáról telefonon adnak felvilágosítást.

A koronavírus-fertőzéssel kórházban kezeltek megjelölt hozzátartozói már a betegfelvételkor, a megadott telefonszámon értesülnek arról, hogy a beteg elhelyezése a kórház mely COVID részlegén történt.

A további, tájékoztatásra kijelölt időszakokat és elérhetőséget intézményi honlapukon (www.sopronigyogykozpont.hu) részletesen feltüntetik. A tájékoztatásra jogosult hozzátartozót a beteg jelöli meg. Felvilágosítást minden esetben az adott részlegen dolgozó orvos nyújthat. A megjelölt időszakon kívül munkatársaik teljes figyelmüket a betegek gyógyításának szentelik. 

Betegeik – amennyiben egészségügyi állapotuk engedi - saját kommunikációs eszközeiket is használhatják, hogy ezzel is enyhítsék a családtól és a hozzátartozóktól való elszakítottság érzését. A vizitek során pácienseiket is naponta tájékoztatják egészségi állapotukról. 

Farkas Andrea ápolási igazgató tájékoztatója
Farkas Andrea ápolási igazgató tájékoztatója
fotó: Fodor Regina

Csomagok leadása:

A betegek részére összeállított csomagok bejuttatására is lehetőséget biztosítanak.  Azokat szervezett módon, az érintett osztályok bejáratánál lehet leadni a nővéreknek, a beteg nevének feltüntetésével.  A csomagátadási helyszíneket és időpontokat intézményi honlapukon részletesen megjelölték.

A csomagokba célszerű alapvető tisztálkodási szereket, papucsot, pizsamát, evőeszközt elhelyezni. Érdemes mobiltelefont, vagy egyéb kapcsolattartási eszközt is a betegek részére bejuttatni. Tapasztalataik szerint a bennfekvés időszakát megkönnyítik a személyes üzenetek, fényképek is. Kérik azonban, hogy a csomagokba csak hűtést nem igénylő élelmiszereket tegyenek!

Beteglátogatás:

Jelenleg a Soproni Gyógyközpont valamennyi fekvőbeteg osztályán teljes körű látogatási tilalom van érvényben.

Néhány, speciális esetben vannak kivételek: kiskorú beteg kórházi ellátása során egyik szülője vagy törvényes képviselője is az intézményben tartózkodhat. 

Szülő nővel az általa megjelölt egy felnőtt a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett, megfelelő védőfelszerelésben a vajúdás és a szülés alatt bent lehet.

Fekvőbeteg osztályaikon – így a COVID részlegeken is - kizárólag a végstádiumú, illetve kritikus állapotban lévő betegeket kereshetik fel a hozzátartozók az érintett osztályvezető főorvos előzetes, írásbeli engedélyével. Látogatásra az osztály által kijelölt időpontban, megfelelő védőfelszerelésben van lehetőség. A járványügyi előírások szigorú betartása mellett naponta egy fő hozzátartozót tudnak fogadni. Az engedélyezett látogatók számára a szükséges védőfelszerelést biztosítják.

Legnépszerűbb cikkek