| 2019. június. 13. | 2 perc olvasás

Ezért fontos, hogy felelősségteljesen közlekedjünk!

Közlekedésbiztonsági napot tartottak a soproni diákoknak városunk polgárőrei. A rendezvényen a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentők is bemutatkoztak. A diákok megtanulhattak újraéleszteni, de láthattak egy baleset-szimulációt is.

Három autó ütközött csütörtök délelőtt. A balesetben egy ember könnyebben, egy pedig súlyosan megsérült, és egy halálos áldozat is van. – Ez az eset szerencsére csak szimuláció volt a Káposztás utcai stadionban.  


fotó: Griechisch Tamás

- Ilyen baleset a valós életben is bármikor megtörténhet – szögezte le Kovács Miklós rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezetője. - Itt most következmények nélkül láthatták a résztvevők, hogy mi történik egy közlekedési baleset során. Az eset során szimuláltuk a legszörnyűbbet, amikor elveszítünk egy emberéletet. Mindennek az a tapasztalata, hogy a felelőtlen vezető egyetlen rossz mozdulattal, egyetlen rossz döntéssel életeknek vethet véget, vagy életeket tehet tönkre – fűzte hozzá.   


fotó: Griechisch Tamás

A szimuláció a Soproni Polgárőr Egyesület által szervezett közlekedésbiztonsági napon volt látható. A programra városunk több iskolájából is érkeztek diákok. - A Soproni Polgárőr Egyesület Ifjú Polgárőr Programjának a nyitónapján arra hívtuk fel a fiatalok figyelmét, hogy milyen következményei lehetnek a felelőtlen közlekedésnek – emelte ki Vig József Attila, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke. - A program keretében szeptembertől újabb fontos témakörökre is felhívjuk majd a diákok figyelmét – tudtuk meg tőle.  


fotó: Griechisch Tamás

Endrédi Tamásnak 4 éve volt balesete – szabálytalanul ment át az úttesten és egy kamion elütötte. Most azt tanácsolja a fiataloknak, hogy tartsák be a szabályokat.

- Nem véletlenül találták ki azokat a szabályokat, hogy zebrán kell átkelni az úton, de ott is csak kellő körültekintés után – emelte ki. - Én ezeket elmulasztottam, és meg is fizettem az árát – világított rá.  


fotó: Griechisch Tamás

A közlekedésbiztonsági napon a diákok megtanulhatták az újraélesztés helyes technikáját, de hallhattak előadásokat is arról, hogy mi történik azokban az esetekben, ha elővigyázatlanok. Az eseményen részt vett Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok is, aki beszédében kiemelte: fontos a biztonságos és felelősségteljes közlekedés, majd a polgárőr szakma szépségeire és jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek