| 2020. március. 20. | 1 perc olvasás

Ezt kéri a soproni gyógyszertárvezető az emberektől

A betegek és a személyzet védelme érdekében elengedhetetlen biztonsági intézkedéseket vezettek be a soproni patikákban is. Dr. Lobmayer Tamás, a PatikaPlus Gyógyszertár Alfa gyógyszertár-vezetője megkeresésünkre összegyűjtötte a legfontosabb tanácsait és javaslatait azok számára, akik ezekben a napokban szeretnének gyógyszertárba menni.

1. A 70 évnél idősebbek, ha tehetik ne jöjjenek gyógyszert kiváltani. A vészhelyzetben érvényben lévő jogszabályok lehetővé teszik, hogy az EESZT-be orvos által feltöltött recepteket helyettük más váltsa ki. A kiváltó személynek ismernie kell a TAJ számot, melyre a recepteket felírták. Ezen kívül szüksége lesz a saját személyazonosságát igazoló okiratra (Személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél). A TAJ szám pontos ismerete nagyon fontos! Enélkül nem tudják lekérdezni a recepteket.

2. A várakozásnál tartsák be, hogy csak annyi beteg/vásárló tartózkodhat az eladótérben ahány pénztár van. A patika előtt sorban állva is tartsák meg egymástól a 2 méter távolságot.

3. A patikavezető kéri, hogy írják össze előre, mire van szükségük a gyógyszertárból. Így kevesebb időt kell a gyógyszertárban, zárt térben tartózkodniuk. Valamint az ott dolgozók munkáját is megkönnyítik. A patikákban dolgozók ugyanis nagyon leterheltek, mivel a lehető leghatékonyabban szeretnének segíteni az embereknek.

4. Ha a helyettesítést ajánlják fel a gyógyszertárban, fogadják el a helyettesítő terméket! Ezek a helyettesítők ugyanazt a hatóanyagot tartalmazzák, azonos hatáserősségben.

5. Dr. Lobmayer Tamás kéri a betegeket hogy értsék meg, ha bizonyos készítményenknél dobozkorlátozást alkalmaznak a patikákban. Ezt azért teszik, hogy minél több embert tudjanak gyógyszerrel ellátni. A nagykereskedők ígéretük szerint biztosítani fogják a folyamatos ellátást, de időszakos hiányok a mostani leterhelt időszakban előfordulnak. A gyógyszer felhalmozást a patikavezető nem támogatja, minvel nem találja indokoltnak.

- Végül, de nem utolsó sorban köszönjük az eddig tanúsított fegyelmezettséget és támogatást amit a betegektől kaptunk! - emelte ki Dr. Lobmayer Tamás.

Borítókép: illusztrácói; Forrás: internet

Legnépszerűbb cikkek