| 2023. április. 9. | 1 perc olvasás

Ezüstérmet szerzett az SKC a férfi kosárlabda Magyar Kupában

A Szombathely második alkalommal hódította el vasárnap a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupát, mivel a budapesti fináléban 44 ponttal legyőzte a Sopront.

A két finalista viszonylag szerény kupamúltat mondhatott magáénak, mivel a Falco korábbi hat döntőjéből csak egyet tudott megnyerni 2021-ben, míg a Sopron 1969 és 2014 után harmadszor jutott be az MK végjátékába, és 54 év után hódíthatta el újra a serleget.    

Az idei MK utolsó mérkőzésére mintegy 1500 szurkoló gyűlt össze a Tüskecsarnokban, a döntőt a két tábor fülsiketítő hangpárbaja vezette fel. A pályán egyértelműen a Szombathely akarata érvényesült, amely 19-5-re, majd 24-8-ra elhúzott, főként Kovács Benedek révén. A Sopron többször is felzárkózott tíz pont környékére, de a nemrég szerződést hosszabított Perl Zoltán remekelt, a vasiak már 20 ponttal is megléptek, a nagyszünetben 47-29 volt az állás.

Térfélcsere után tovább nőtt a különbség, a sárga-feketéknél Matthew Tiby is elkapta a fonalat, és 58-35-nél már eldőlni látszott a találkozó. Az elfáradó soproni gárda a harmadik negyedben csak 13 pontot hozott össze 24 ellenében, ez pedig megpecsételte a sorsát, a 71-42-ről induló zárószakaszban már csak a Falco-diadal mértéke volt kérdéses.   

A váratlanul egyoldalú finálé legeredményesebbje Perl lett 15 ponttal. A Szombathely 2021 után másodszor emelhette magasba a Magyar Kupa-serleget.  A sorozat győztese hárommillió, az ezüstérmes 1,5 millió, a bronzérmes pedig 900 ezer forintot vihet haza.

Borítókép; MTI/Kovács Tamás

Legnépszerűbb cikkek