| 2020. július. 29. | 1 perc olvasás

Fábián Attila vezeti augusztustól a Soproni Egyetemet

A Soproni Egyetem vezetésével Prof. Dr. Fábián Attila egyetemi tanárt bízza meg augusztus 1-től a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma, amely megköszönte Prof. Dr. Náhlik András rektor áldozatos munkáját és továbbra is számít az együttműködésére – tudatta a kuratórium.

A közlemény szerint a „Fokozatváltás a felsőoktatásban” szakpolitikai stratégia célként határozza meg egyebek között a felsőoktatási intézményrendszer hatékonyságának, rugalmasságának fokozását, a piacorientált működés, az önálló bevételtermelő képesség erősítését, a felsőoktatás és a piaci szereplők közötti tudástranszfer biztosítását, az innovatív magyar felsőoktatás megteremtését.

Ennek keretében a Soproni Egyetem augusztus 1-től a Soproni Egyetemért Alapítvány fenntartásában működik tovább. Az állam továbbra is finanszírozza az egyetem működését, a hallgatók továbbra is tanulhatnak államilag támogatott képzésekben és részesülhetnek ösztöndíjakban. 

Dr. Csányi Sándor, a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Prof. Dr. Náhlik András leköszönő rektor és Prof. Dr. Fábián Attila, az egyetem új vezetője a Soproni Egyetem campusán
Dr. Csányi Sándor, a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Prof. Dr. Náhlik András leköszönő rektor és Prof. Dr. Fábián Attila, az egyetem új vezetője a Soproni Egyetem campusán
Soproni Egyetem

Kutatás, fejlesztés és innováció orientált, magas szakmai színvonalú egyetem kialakítását tűzik ki célul, amelyben fenntartható, takarékos és jó színvonalú infrastrukturális háttér biztosítja majd az oktatók, kutatók, dolgozók és hallgatók munkájához a megfelelő feltételeket. 

2021. január 1-én csatlakozik az alapítványhoz az Erdészeti Tudományos Intézet és a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. amely valamennyi kar számára közös fejlődési lehetőséget biztosít majd, javítja az egyetem oktatási, kutatási potenciálját és pályázati eredményességét. Az erdőgazdaságokkal és nemzeti parkokkal tervezett közvetlenebb együttműködés a képzések gyakorlati megerősítését segíti. Az egyetem fejlődésében kulcsfontosságú az otthont adó várossal való közös gondolkodás és fejlesztési stratégia kialakítása – áll a közleményben.

Legnépszerűbb cikkek