| 2020. november. 21. | 1 perc olvasás

Facsemetéket kapott húsz iskola a Fertő-Hanság Nemzeti Parktól

Az országos faültetési kampány fenntarthatósági témahetéhez kapcsolódva negyven facsemetét juttatott el az igazgatóság területén működő iskolák közül húsz intézménybe – számolt be az eseményről közösségi oldalán a Fertő-Hanság Nemzeti Park.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén már az ötödik alkalommal hirdette meg a köznevelésben futó komplex fenntarthatósági programot, a fenntarthatósági témahetet. A program Áder János köztársasági elnök fővédnökségével évente ezerötszáz iskola közel 350 ezer diákját éri el. A témahét célja, hogy a Föld Napjához és az ENSZ fenntartható fejlődési céljaihoz kapcsolódó fenntarthatóság üzenetét az iskolákból kiindulva a pedagógusokon és diákokon keresztül közvetítse az egész társadalom felé.

Az Agrárminisztérium és a nemzeti parkok a fenntarthatósági témahét kiemelt partnerei.

Az idei évi témahét három kiemelt témájához kapcsolódóan - egészségnevelés, klímavédelem és energiahatékonyság - országos kampányokat is meghirdettek, így a klímavédelem keretében az országos faültetési kampányt.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park az őszi faültetési akcióterv keretében a működési területén található oktatási intézmények közül húsz általános és középiskola részére negyven facsemetét juttatott el. A hazai gyümölcsfajok és egyéb állományalkotó fafajok csemetéit az igazgatóság munkatársai november 4. és 13. között szállították ki és adták át az iskolák számára.

Az iskolák a felajánlott fákat köszönettel és örömmel fogadták, többen azt is jelezték, hogy a jövőben is szívesen csatlakoznak hasonló programokhoz – olvasható a beszámolóban.

 

Fotók forrása: Fertő-Hanság Nemzeti Park Facebook oldala

Legnépszerűbb cikkek