| 2019. január. 15. | 1 perc olvasás

Fákat döntött az útra a viharos szél

Az erős szél miatti káresetekhez Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit hétfőn a kora délutáni órákig nyolc esetben riasztották. Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre is elsőfokú riasztást adott ki a széllökések miatt a Soproni járásra.

A 84-es főúton Sopron és a határátkelő között, valamint a 82-es főúton Győr határában egy-egy fa dőlt az útra, Csornán a Szatmári utcában fa dőlt a villanyvezetékre, veszélyeztetve egy lakóházat is. A tűzoltók feldarabolták a forgalmi akadályt jelentő növényeket, Csornán miután az áramszolgáltató áramtalanította az adott szakaszt, akkor tudták a tűzoltók eltávolítani és feldarabolni a lakóházat veszélyeztető fát. Beleden a templomtoronyról letörte a szél a keresztet, ami a templom tetejét is megrongálta. A törött cserepeket eltávolították a tűzoltók, valamint leemelték a keresztet a tetőről.

Sopronban az Erzsébet utcában egy három emeletes társasház lemeztetejét bontotta meg a szél, a Színház utcában pedig egy ház tetején a kúpcserepek mozdultak el a viharos szél következtében. A veszélyt jelentő tárgyakat eltávolították a tűzoltók. 

Az Országos Meteorológia Szolgálat keddre elsőfokú, azaz citromsárga riasztást adott ki széllökések miatt a Soproni járásra. Ez azt jelenti, hogy akár 60-85 km/h-s széllökések is előfordulhatnak itt.   

Borítóképünk illusztráció!

Legnépszerűbb cikkek