Falrengető Savoy

A soproni színház falait betöltő, zúgó vastapsban, hatalmas ünneplésben volt része a Bál a Savoyban revüoperett stábjának a vasárnapi előadásokon. A közönség alig akarta leengedni a színpadról a szereplőket, akiket hangos ováció fogadott. A kirobbanó sikerű produkciót május 12-én, 13-án, 20-án és 21-én tűzi műsorára a teátrum. A várható jegyostrom miatt érdemes megkezdeni a foglalásokat. Részletek a darab útjáról itt.

Alfred Grünwald-Fritz Löhner Beda-Ábrahám Pál Bál a Savoyban revüoperettje az elmúlt évadban németül volt látható a fertőrákosi barlangszínházban, és óriási sikert ért el. Az előadás lenyűgözte a nézőket, nagy tetszést aratott. Kijutott az ünneplés a szereplőknek, Oberfrank Péter karmesternek és a zenekarnak, a kórusnak, a Sopron Balett, a Dirty Dance Sopron táncosainak. Olyan átütő volt a fogadtatás, hogy a darab idén is látható ott németül, a Soproni Petőfi Színházban pedig májustól magyar nyelven.  

A szombati hatalmas sikerű premier után, vasárnap kétszer volt látható az előadás. A műfajt szerető nézők megtöltötték a soproni színházat. A stáb olyan sodró energiával, örömtelien, felszabadultan játszott, hogy a közönség ezt szinte minden szám után, kimeneteleknél tapssal jutalmazta. A finálé pedig katarzisba nyúló ünneplést hozott. A Bál a Savoyban meghódította a közönséget, s elindult az emlékezetes soproni zenés előadások nyomába, hogy kövesse az Aida, A padlás, A dzsungel könyve, a My Fair Lady, a Csárdáskirálynő sikerútját.

Az előadás már most meghívást kapott az idei Rátonyi Róbert Operettfesztiválra, Veszprémbe. 

Legnépszerűbb cikkek