| 2018. március. 7. | 2 perc olvasás

Fantasztikus győzelem, jöhet a harmadik!

Az álmok folytatódnak! A női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének második mérkőzésén a Sopron Basket idegenben 78-72-re nyert a török Fenerbahce ellen, így március 14-én Sopronban mindent eldöntő harmadik meccsre kerül sor.

Egy héttel ezelőtt a Fener elvette a Sopron pályaelőnyét, a magyar csapatnak az életben maradás volt a tét az isztambuli negyeddöntőn. Csakúgy, mint egy héttel ezelőtt, a második találkozón is nagyon gyengén kezdett a Sopron. Egy ideig csak Milovanovics szerzett kosarat, a Fener pedig az első negyed 6. percében már 19-5-re vezetett. A negyed utolsó négy perce azonban a Soproné volt. Coates szép duplákat dobott, vele a magyar bajnok elképesztő erőfeszítéssel jött vissza, és mire az első tíz perc befejeződött, már csak 5 ponttal, 21-16-ra vezetett a török sztárcsapat. A második negyed elején idegesen játszott a vendégegyüttes. A Fenert zavarba lehetett hozni, de ehhez pontosabb játék kellett. Milovanovics szép kosarakat dobott és két perccel a második negyed vége előtt az ő duplájával 36-34-re átvette a vezetést a Sopron. A két meccs során most először vezetett a magyar együttes. A nagyszünetre 36-36 lett az állás.


www.fiba.com

A fordulást követően, a 26. percben már öt ponttal, 53-48-ra vezettek a soproniak - a meccs elején látottakhoz képest elképesztő fordulatot jelentett. Sottana nem hagyta magát, az ő kosarával 56-55-re visszavette a vezetést a török együttes. De a harmadik negyed hajrája megint a soproniaké volt, így az utolsó játékrész előtt 60-58-ra a magyar csapat vezetett. Ezt még lehetett fokozni. Egy kiváló soproni tripla, Fegyverneky két büntetője, és máris a negyedik negyed elejére az eddigi legnagyobb különbséggel vezettek a vendégek.


www.fiba.com

Egy 5-0-ás rohammal 70-70 lett az állás, majd Fegyverneky és Crvendakic kosarával 49 másodperccel a vége előtt megint a magyar csapat vezetett. A Fener időt kért, majd elrontotta a támadását. Ezt követően odaütöttek egyet a hazaiak, de ez már magyar büntetőket hozott. Ezzel 72-78 arányú bravúr győzelem lett a vége. Március 14-én Sopronban lesz a mindent eldöntő harmadik mérkőzés. 

Legnépszerűbb cikkek