| 2023. június. 17. | 1 perc olvasás

Fantasztikus pörköltek, remek hangulatú családi nap - ilyen volt a Tómalmi juniális

Idén 16 csapat próbálta meg elkészíteni a tökéletes pörköltet a több mint 10 éves múltra visszatekintő Tómalmi juniálison. Az eseményt idén is Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep Településrészi Önkormányzata szervezte meg azzal a szándékkal, hogy egy közösségkovácsoló családi nappal indítsák el a nyári szezont.

Már korán reggel elindult a sürgés-forgás, gőzerővel készültek a csapatok, hogy megvillantsák főzőtudásukat, és elkészítsék a tökéletes pörköltet. Így indult a Tómalmi juniális, a Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep Településrészi Önkormányzatának közösségépítő családi napja.

Fotó: Griechisch Tamás

- Jó híreim vannak, az iskolának vége, elkezdődött a vakáció, itt a nyár, hét ágra süt a nap. A fürdők, strandok kinyitottak, így mi is megtartjuk a szezonnyitó családi napunkat, ami már több mint 10 éves hagyomány. A pörköltfőző versenyen most 16 csapat indul. Nagyon felkészültek, nagyon eltökéltek. Emellett színes gyermekprogramok lesznek a kicsik örömére, este pedig zenés mulatság. Körbenéztem, mindenki felkészült, a piknikkosarakban finomabbnál finomabb sütemények vannak, a hűtőládákban behűtött üdítők, sörök, borok. Minden adott a jó hangulathoz – fogalmazott dr. Simon István alpolgármester, a Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep Településrészi Önkormányzat elnöke. 

fotó: Griechisch Tamás

A főzőversenyen 16 csapat mérte össze tudását. A megmérettetést a „Sörnyeteg” nyerte, a második helyen a Pepa csapat, a harmadik helyen pedig a Horgászok csapata végzett. A zsűri ezen kívül számos különdíjat is kiosztott.

fotó: Griechisch Tamás


 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek