| 2018. január. 24. | 1 perc olvasás

Fantasztikus siker a korábbi Euroliga győztes otthonában!

A korábbi Euroliga győztes, a cseh női kosárlabda egyeduralkodó csapatának az USK Praha otthonában aratott bravúros győzelmet a Sopron Basket együttese, ezzel bebiztosította második, továbbjutást érő helyét csoportjában.

Két fordulóval a vége előtt az már biztos, hogy a legjobb nyolc között folytatja a Sopron Basket együttese az Euroligában. Az viszont még nyitott volt, hogy a csoport melyik pozíciójából vágnak neki a rájátszásnak. Precíz dobásokkal alaposan bekezdett a két csapat! A zöld mezes soproni együttesnél Turner megmozdulása távolról esett be, ezzel második percben átvette a vezetést a soproni alakulat. A negyed második részében magasabb sebességre kapcsolt a Sopron, remek támadások után öt pontra növelték előnyüket Később a hazaiak magasabb sebességre kapcsoltak: egyenlítettek a hazai sárga mezesek, és miután mindkét fél egy-egy kosarat tett hozzá az álláshoz a negyed végéig, maradt a döntetlen.

Langhorne és Salvadores pontjaival a soproni szurkolók örömére ismét a vendégek mozdultak előre, a hazaiak Xargay tempójával tapadtak. Salvadores varázsolt egyet a palánk alatt, majd Turner triplájával 7 pontra duzzadt a különbség. A 15. percben ki más, Xargay lendítette át a holtponton a Prága szekerét, újra felpörgött a rivális, de a soproni lányok is folytatták a jó játékot. 

 A folytatásban több eladott labda is becsúszott a csapatoknál. Rezan egy bravúros találattal ugrasztotta talpra a cseh híveket. Lélektanilag nagyon fontos volt Crevendakic találata. A soproni együttes nagyon jól szedte a lepattanókat, és a második esélyekből is hatékonyak voltak. Salvadores 15 pontosra növelte a különbséget a 28. percben. A záró negyed végén Dubei egy triplával. A hazai nézők nem hittek a szemüknek, a vendég csapat lejátszotta kedvenceiket a parkettről! A szép számú vendég szurkolók hangjától volt hangos a prágai csarnok, volt mit ünnepelni, pedig még hátra volt négy perc. A mérkőzés azonban már eldőlt, ilyen előnyről, ilyen összeszedett játékkal egyszerűen nem lehetett kikapni! A Sopron Basket együttese 61-77 arányban nyert a korábbi Euroliga győztes Prága otthonában!

Legnépszerűbb cikkek