| 2018. március. 15. | 2 perc olvasás

Fantasztikus Sportsiker!

A Sopron Basket 67–46-ra győzött hazai pályán a Fenerbahce ellen a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének harmadik, mindent eldöntő mérkőzésén, így a párharcot 2–1-re megnyerve bejutott a sorozat négyes döntőjébe!

Szomorú hírrel indult a nap, hiszen családi tragédia érte Alaina Coates-t. A fiatal center így  nem tudott a csapat rendelkezésére állni. A közönség is érezte, hogy minden eddiginél nagyobb szükség lesz a segítségére. Már a bemelegítés alatt csodálatos hangulat uralkodott a Novomatic Arénában. A csapatokat őrületes hangzavar fogadta, amelyAlekszandra Crvendakicsot dobta fel a legjobban, a bedobó négy pontjával kezdődött a találkozó. A vendégek nagyon gyorsan hattal válaszoltak, de aztán beindult a soproniaknál Turner Yvonne, akit az egész meccsen nem tudtak tartani a törökök. A palánkok alatt Kia Vaughn villogott a Fenerben, többek között ennek, és a hazaiak szellősebb védekezésének következtében vezettek tíz perc után az isztambuliak. 

 


www.fiba.com

A Fenerben továbbra is főként az Euroliga-bajnok amerikai-cseh Kia Vaughn villogott, de a 12. percben a spanyol Angela Salvadores büntetőivel ismét a magyar bajnok vezetett. A nagyszünetig hol az egyik, hol a másik gárda volt előnyben, 20 perc után 33-31 volt az állás. A félidei statisztikából kitűnt, hogy a törökök tízzel több lepattanót szedtek (22-12) és négy triplát dobtak a hazai eggyel szemben, amely ráadásul hét kísérletből született meg. A mezőny legjobbja ekkor a soproni Turner volt 14 ponttal.


www.fiba.com

A pihenő Danielle Page-nek tett a legjobbat, hiszen egy duplával, majd triplával kezdett, és hiába érkezett egy Vaughn-kosár Milovanovics is bedobott egy hármast. Miután az Íniguez-csapat továbbra is a védekezés magasiskoláját mutatta be, a 26. percre tíz pontra hízott a hazai vezetés. Hiába zárkózott fel hatra a Fener, Turner szép tempója a legjobbkor ment be. A negyedik negyed úgy kezdődött, mint egy álom, Milovanovics tripláját Turner duplája követte, a Fener játékosai pedig nem bírták idegekkel, ahogy veszni látszott a párharc, agresszív mozdulatokkal próbálták megfékezni a magyar csapatot. A török csapat tagjai egyszerűen nem tudtak kosarat dobni, míg a Sopron öt perccel a zárás előtt Turner trojkája után már 19 ponttal vezetett.


www.fiba.com

Ezzel lényegében eldőlt a továbbjutó kiléte. A Sopron Basket Roberto Iniguez kiemelkedő szakmai irányításával és zseniális játékos-teljesítményekkel nyert a Sopron és ott lesz az Euroliga négyes döntőjében! 

Legnépszerűbb cikkek