| 2023. október. 27. | 1 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián: jobb és sűrűbb lesz az új buszmenetrend!

Csütörtökön közgyűlést tartottak Sopronban, ahol több fontos témában is döntés született. Szokásunkhoz híven ezúttal is Sopron polgármesterét kérdeztük Mozaik című műsorunkban a közgyűlésről és a várost érintő ügyekről, így az újraindítási program ütemezéséről is.

Miután dr. Farkas Ciprián polgármester bejelentette az újraindítási programot, a szeptemberi közgyűlés el is fogadta azt. Ennek már jól ismert három eleme a közvilágítás teljeskörű visszaállítása, a sűrűbb buszmenetrend összeállítása és a GYIK újranyitása. A közgyűlést követően azonnal megindult a tárgyalás a közszolgáltatókkal, úgy az EON-nal, mint a Volánbusszal.

A buszmenetrendről a polgármester a műsorban elmondta: „igyekszünk egy olyan buszmenetrend összeállítását kidolgozni, ami reflektál a munkaadók munkakezdésére és a munka befejeztére, a vasúti menetrendre, az iskolák reggeli iskolakezdésére és a délutáni iskolazárásokra, számos szempontra. Tehát egy rugalmas, ütemes és lehetőség szerint minden szempontot figyelembe vevő, és számos igényt kielégítő buszmenetrend összeállításán dolgozunk.”

„A közvilágítás visszaállítása ennél több időt vesz igénybe, de a munkát haladéktalanul megkezdtük, és arra teszek ígéretet, hogy ez teljes egészében meg fog valósulni.”

fotó:Hidegh András

A közgyűlés részleteiről ITT olvashatnak.

A fejlesztések kapcsán dr. Farkas Ciprián a frissen átadott inkubátorházról és a Lenkey utcai Egészségház felújításáról is beszélt. Utóbbiról elmondta: november végéig átadják a létesítményt. Az épület több évtizedes lemaradásban volt a korszerű épületgépészeti technológiákhoz képest, ez most megoldódik, és az Egészségház légkondicionált lesz, valamint a berendezési tárgyai is minden kívánalmat ki fognak elégíteni.

A teljes beszélgetést az alábbi videóban tekinthetik meg:

 

Legnépszerűbb cikkek