| 2019. november. 21. | 1 perc olvasás

Fát ültettek Flandorffer Ignác emlékére

Flandorffer Ignácról, a Soproni Városszépítő Egyesület alapító-elnökéről emlékeztek meg az Erzsébet kertben csütörtökön. A szervezet 150 éves jubileumi évében emlékfát ültettek, valamint egy QR kóddal is ellátott emléktáblát is avattak.

- Flandorffer Ignác volt az egyesületünk első elnöke, aki a városban betöltött szerepénél fogva egy igazi lokálpatrióta volt - hangsúlyozta dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke. - Neki köszönhették az akkoriak a városi gázvilágítást, amely a közvilágítás kezdete volt. A sikeres vállalkozó figyelemre méltó szőlőtermesztő és borkereskedő volt, ezért is lett Ruszt díszpolgára. Érdemei közé tartozik még, hogy támogatta Sopron vasúti összeköttetését Ausztriával, így készült el a második magyar vasútvonal – fejtette ki.

- Sopron újabb emlékhellyel lett gazdagabb – emelte ki Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. - Az a jubileumsorozat, amelyet az idén 150 éves Soproni Városszépítő Egyesület szervez bővelkedik a kiváló, értékadó programokban. Ezt a város nevében is köszönöm a szervezőknek – osztotta meg a hallgatókkal az országgyűlési képviselő, aki hozzáfűzte: nagy szükség van az ilyen egyesületekre, amelyek ápolják és népszerűsítik Sopron gazdag örökségét.

A faültetés mellett egy egy QR kóddal is ellátott emléktáblát is avattak a Soproni Városszépítő Egyesület alapító elnökének tiszteletére - így az okostelefonokkal is elérhetővé válik Flandorffer Ignác gazdag életútja.  A megemlékezésen részt vett Abdai Zsolt önkormányzati képviselő is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek