| 2018. december. 1. | 1 perc olvasás

Faültetés - lakossági kérések teljesülnek a Jerevánon

Az év során több mint 300 parkolót alakítottak ki a Jereván lakótelepen, minden arra alkalmas helyet felhasználtak. A lakótelep építési időszakához képest óriási arányban megnövekedett személygépkocsi-tulajdonosok kérésére történt mindez, illetve a minél rendezettebb és kulturáltabb parkolási feltételek kialakítására. Ezzel egy időben gazdagodott a zöldövezet is a városrészben.

A nagyszabású fejlesztés elindításakor az önkormányzat feltett szándéka volt, hogy a parkolókialakítást követően a zöldövezetet faültetéssel, örökzöldek, cserjék telepítésével pótolják a megfelelő arányban.

Az önkormányzat törekvése találkozott a Juharfa utca 1 szám alatt lakók kérésével, hogy fákat telepítsen a lakókörnyezet szebbé tételére. Ezért is kezdeményezte Tóth Éva, a körzet önkormányzati képviselője, a részönkormányzat elnöke azt, hogy az egyébként is folyamatos zöldövezeti program keretében, az immár 24 éve ott lakók kérése teljesülhessen.


Fotó: Griechisch Tamás

A Sopron Holding kertészei, a főkertész vezetésével ültettek facsemetéket a napokban, azt követően, hogy még a nyár folyamán padokat is kihelyeztek, szintén a környékbeli lakók kérésére.

A Holding Zöldterület-gazdálkodási Divíziója 100 csemetét ültet el városszerte, a beteg, veszélyes, valamint a viharoknak áldozatul esett fák pótlására. A téli ültetés során a jereváni városrészre ültettek először fákat:  a Teleki Pál utca, illetve a Nyugdíjas Klub melletti területen képviselői és lakossági kezdeményezésre négy darab korai juhart. A Soproni Horváth József utcában, a Juharfa út mentén lesz még fásítási akció. A lakossági igényeket figyelembe véve folytatják a munkát.


fotó: Griechisch Tamás

Tóth Éva a faültetés kapcsán kiemelte: a közösség érdekét szolgáló, a szebb környezetet eredményező kéréseket mindig is szívesen teljesíti a Jereván Részönkormányzata. A környezetükért felelősséget érző állampolgárok véleménye és kérése fontos. - A Jereván lakótelep fejlesztése, a felújítások fontos része a zöldövezet, a közösségi terek állapotának megőrzése. Ez közös felelősség, ezért köszönet jár minden jereváni lakosnak, akik tesznek környzetük szebbé tételéért - tette hozzá az elnök.


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek