| 2023. február. 17. | 1 perc olvasás

Február 19-e a magyar ápolók napja

Február 19. a magyar ápolók napja. A jeles nap alkalmából a Soproni Gyógyközpontban is ünnepséget tartottak.

fotó: Griechisch Tamás

A Soproni Gyógyközpontban tartott ünnepségen Farkas Andrea ápolási igazgató, valamint dr. Molnár Sándor főigazgató köszöntötte a szakdolgozói közösséget.

Czupponné Jákli Ibolya 28 éve dolgozik az egészségügyben, 5 éve a Soproni Gyógyközpont kardiológiai osztályának főnővére. Elmondása szerint munkájában mindennap újat tanulhat, de hivatásának kulcsa az alázat.
„Nagyon szeretem a munkámat, ezt a kórházat, a munkatársaimnak azt szoktam mondani, még a falakat is szeretem. Nagyon jó csapatom van, nagyon szeretek velük együtt dolgozni. Ehhez a munkához lélek kell, és úgy gondolom, hogy ezt az ember otthonról hozza, a családjától kapja ezeket a lelki támogatásokat. Kislány koromban már tudtam, hogy én ápoló szeretnék lenni. Belülről jön a segíteni akarás, nemcsak szaktudás, de elsősorban lélek kell ehhez a munkához" - mondta el az ápolónő.

fotó: Griechisch Tamás

A magyar ápolók napját Kossuth Zsuzsanna születésnapján ünnepeljük. Ő volt az első országos főápolónő, aki az 1848-as forradalom és szabadságharc idején megszervezte a hadisebesültek ellátását. Születésnapját, február 19-ét az országgyűlés 2014-ben hivatalosan is a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek