| 2023. február. 3. | 1 perc olvasás

Február 6-án kezdődik a Lenkey utcai rendelőintézet energetikai felújítása!

Kormányzati támogatással, mintegy 800 millió Ft-ból valósul meg a Lenkey utcai rendelőintézet energetikai felújítása.

A projekt 2023. február 6-ával kezdődik meg, melynek megvalósítása során, a mai energetikai követelményeknek megfelelő, új nyílászáró szerkezetek kerülnek beépítésre, megújul az épület külső, belső homlokzata. Megtörténik a tető felújítása, korszerű kondenzációs gázkazánok és új radiátorok beépítése. Felújításra kerül az épület villamoshálózata, új liftberendezés kerül beépítésre, és megtörténik a rendelők klimatizálása is. Az épület földszintjén mozgáskorlátozottak részére is elérhető vizesblokk épül. A közösségi terek felújítása várhatóan egy következő ütemben fog megvalósulni.

A kivitelezési munkák alatt továbbra is működni fog a rendelőintézet. Az ütemtervnek megfelelően szintenként kerül majd sor a felújítási munkákra, melynek során, várhatóan 1-1 hónapra, az adott szinten levő orvosi alapellátási szolgáltatások más helyen fognak működni. Az érintett körzet lakói erről külön értesítést fognak kapni.

Első alkalommal a 3. emeleten működő rendelőket érinti a felújítás, az ezen a szinten működő rendelők esetében március végén lehet számítani az ideiglenes költözésre.

A 8 hónapig tartó kivitelezési munkák alatt a Lenkey utcában és környékén a kivitelező felvonulási területének kialakítása kapcsán februártól forgalmi rend változásával is számolni kell, így a Deák tér felől nem lehet befordulni a Lenkey utca irányába, és ott parkolni sem lehet majd gépjárművel.

Az épület működés alatti felújítása nehézségeket fog okozni az alapellátásban dolgozó szakemberek munkájában, továbbá a szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfeleknek, pácienseknek, és nem utolsó sorban a kivitelezőnek is.

Az energetikai fejlesztések sikeres megvalósítása érdekében a beruházó Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata részéről kérik a lakosság megértését, türelmét és együttműködését a kivitelezési munkák során. 

A kivitelezési munkák várható befejezése: 2023. október.

Legnépszerűbb cikkek