| 2021. január. 28. | 1 perc olvasás

Februártól gyűjtik a használt sütőolajat Harkán

Február 1-től gyűjtik a használt sütőolajat Harkán, amelyhez 240 literes, speciális edényeket szereztek be – tudatta az önkormányzat a település honlapján.

A következő hónap elejétől két lakossági használt sütőolaj gyűjtési pontot létesítenek a településen, a feladat szakszerű elvégzésére szolgáltatói szerződést kötött a harkai önkormányzat a Biotrans Kft.-vel.

A 240 literes, speciális edények január 26-án érkeztek meg, így minden készen áll arra, hogy február 1-től a harkaiak leadhassák a műanyag palackba összegyűjtött, használt sütőolajat és zsiradékot, nyitvatartási időben Harka Község Önkormányzatánál, a Nyéki utca 34., illetve a Harkai Kerekerdő Óvodában, a Soproni utca 8. szám alatt.

A tájékoztatás szerint amennyiben nem a lefolyókban landol a használt zsiradék, hanem a gyűjtőedényekben, azzal az önkormányzat környezetvédő munkáját támogatják a helyiek.

„Erkölcsi kötelességünk, a következő generációk számára az életben maradás alapvető feltételeit biztosítani”. A képviselőtestület olyan döntéseket igyekszik ennek érdekében hozni, amelyekkel kézzelfogható lépéseket lehet tenni évről-évre – tudatták.

Tavaly például 30 darab facsemetét ültettek el a településen, nem titkoltan hagyományteremtő céllal és ezt az akciót idén is folytatják.

A Biotrans Kft. az összegyűjtött és elszállításra kerülő mennyiség után pénzbeli támogatást nyújt a település számára, amelyet újabb facsemeték beszerzésére és elültetésére fognak fordítani.

Gyűjtőedények Harkán
Gyűjtőedények Harkán
Forrás: www.harka.hu

A borítókép illusztráció!

Legnépszerűbb cikkek