| 2021. január. 3. | 2 perc olvasás

FRISSÍTETT - Fegyveres rablás történt Sopronban, a feltételezett elkövetőket elfogták, a bíróság elrendelte letartóztatásukat - VIDEÓVAL ÉS FOTÓKKAL

A megyei rendőr-főkapitányság és a Soproni Rendőrkapitányság nyomozói rövid időn belül beazonosították azt a három férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megverték és egy feltehetően gáz- és riasztófegyverrel megfenyegették negyedik társukat, majd elvették a pénzét és telefonját.

A rendőrségre december 31-én 19 óra 41 perckor érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy a soproni Terv utcában egy sérült fiatalember fekszik az úton. A helyszínre kiérkező mentők kórházba vitték a férfit, ahol megállapították, hogy súlyos sérülést szenvedett. A rendőrök meghallgatták a sértettet, aki elmondta, hogy két, általa látásból ismert férfival italozott a lakóhelyén, majd elindultak egyikük lakására, hogy ott folytassák tovább a mulatozást.

Amikor odaértek, a két férfi nekiesett, fejbe rúgták, ököllel ütötték, majd a földön áthúzták az ingatlan hátsó részéhez, ahol részben levetkőztették őt. Később csatlakozott a verekedőkhöz egy harmadik elkövető is, aki egy fegyverrel megfenyegette a már földön fekvő sértettet, egyszer a levegőbe lőtt, majd a pisztoly markolatával megütötte az arcát. Ezután elvették a megvert fiatalember pénzét és mobiltelefonját.

A bántalmazott által adott személyleírás alapján a rendőrök néhány órán belül beazonosították két támadóját, B. Zsolt András 30 éves soproni, valamint B. László 29 éves debreceni lakosokat. Mindkettőjüket a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el, majd a megyei rendőr-főkapitányságra történt előállításukat követően a nyomozók fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A kihallgatások eredményeként, a nyomozás további szakaszában a rendőrök beazonosították, majd január 1-jén elfogták a harmadik verekedőt is, a 36 éves H. Péter László soproni lakost, akit szintén őrizetbe vettek, majd gyanúsítottként kihallgattak. A 36 éves gyanúsított lakóhelyén a nyomozók több fegyvert is lefoglaltak, azt, hogy közülük melyiket használták a bűncselekmény elkövetése során, szakértők bevonásával vizsgálják.

A megyei rendőr-főkapitányság január 2-án előterjesztést tett mindhárom férfi letartóztatásának indítványozására.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája vasárnap hozott határozatában elrendelte a három gyanúsított letartóztatását, legfeljebb harminc napra. Az indoklás szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, különös tekintettel arra, hogy egyikük más bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztés büntetése felfüggesztésének hatálya alatt állt, míg másik két társával szemben más büntetőeljárás is folyamatban van.

A bíróság megállapította azt is, hogy mindegyik gyanúsított esetében a letartóztatás elrendelésének törvényi feltételei közül az eljárás nehezítésének a veszélye is fennáll.

A döntés egy gyanúsított esetében végleges, míg két társa fellebbezést jelentett be.

Felvételek forrása: www.police.hu

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek