| 2022. szeptember. 1. | 2 perc olvasás

Fegyverneky Zsófia: „Viccnek szántam a visszavonulásom hírét”

Magabiztosan indul neki a Sopron Basket az idei szezonnak is. Az Euroliga-címvédő soproni kosárlabdacsapat mindent megtesz az idei sikerekért is, bár tudják, hogy azért keményen meg kell küzdeni. Fegyverneky Zsófia csapatkapitány 20. profi szezonját kezdi, ebből 12 éve a soproni csapatot erősíti. Őt kérdeztük az idei tervekről.

"Nagyon jó érzés az, amikor szembesülünk azzal, hogy mi vagyunk az Euroliga-címvédők. Abban nagy különbséget nem érzek, hogy ez változtatna bármit a felkészülésünkön vagy az edzéseken. Ugyanúgy próbálunk 100 százalékot adni, és a felkészülésünk is nagyjából ugyanúgy zajlik, mint az eddigi években. Nyilván vannak apróbb változtatások, de a fő vonalak ugyanazok maradtak" - mondta Fegyverneky Zsófia

Minden szezon más, elsősorban a csapatunk tekintetében, a keretben történt változások miatt. Azt hiszem, az lesz a legfontosabb, hogy az új embereknek a helyét, a csapatban betöltött szerepét a legjobban megtaláljuk, és próbáljunk megint olyan játékstílust kialakítani, amiben mindenki a legjobban tud érvényesülni.

Azt tudjuk, hogy az Euroligában nincsenek könnyű ellenfelek, ez egy olyan sorozat, ahol minden évben a legjobbak szerepelnek.

A magyar bajnokságban, én az gondolom, hogy az erőviszonyok nagyjából maradtak ugyanazok, mint az elmúlt években. Nyilván minden csapat próbált légiós téren erősíteni, a legjobbra cserélni, de azt hiszem, majd amikor minden keret teljes lesz, és úgy kezdenek játszani a csapatok, akkor derül ki, hogy ki milyen formában van. Címvédőként nyilván nagyobbak az elvárások, mindenki jobban készül belőlünk, ez talán még hangsúlyosabb lesz. Mindenki minket akar majd megverni, de azt gondolom, hogy ez egy olyan teher, amit szívesen visel az ember, és erre fel kell készülnünk. Olyan szempontból nem érzek nagy különbséget, hogy tényleg annyi éve játsszunk már az Euroligában, hogy tudjuk, minden mérkőzés élet-halál, és mindenkire maximálisan fel kell készülni - folytatta a csapatkapitány.

Fotó: Tóth Zsombor

Megkezdődtek az edzések, elsősorban a fizikális felkészülésünkre alapoztuk most az edzéseket. A taktika még egyelőre kevesebb szerepet kap, de természetesen még nem teljes a keretünk. Szép lassan érkeznek az új emberek, a légiósok majd a Szuperkupa-döntő előtt leszünk teljes kerettel, ami még azért odébb van, de addig is próbáljuk az éppen itt lévő emberekkel azt a szisztémát, azt a rendszert kialakítani és elsajátítani.

Teljesnek érzem a pályafutásomat.

Az Euroliga-győzelem egy olyan dolog, ami nagyon kevés játékosnak adatik meg. Akkor ott, a mérkőzés után azt nyilatkoztam, hogy itt vagyok a csúcson, és most kellene visszavonulnom, de nyilván ezt viccnek szántam.

Én most is várom az indulást, hogy újra játszhassak. Minden szezonban van új motiváció.

Akár magyar bajnoki meccsen, Euroliga-meccsen vagyunk, nyerni szeretnénk: ez az első számú dolog, ami motivál. Aztán vannak olyan célok, amiket együtt tűzünk ki a szezon előtt. Szeretnénk megnyerni a magyar bajnokságot, a magyar kupát. Az Euroligában pedig mérkőzésről mérkőzése haladni és kihozni a csapatból a legtöbbet.

Borítókép forrása: FIBA

Legnépszerűbb cikkek