| 2016. június. 17. | 1 perc olvasás

Fehér László képei a Festőteremben

A Telekom VOLT fesztivál és a Pro Kultúra Sopron közös szervezésében nyílt kiállítása a Kossuth-díjas festőművésznek. (Fotók: Pro Kultúra Sopron)

A Telekom VOLT Fesztivál nem csak a zenéről szól, társul hozzá képzőművészet és rengeteg izgalmas belvárosi program is.  Ezek közé tartozik Fehér László Kossuth-díjas festőművész kiállítása, melyet június 16-án, Dr. Bordács Andrea főiskolai docens nyitott meg a Festőteremben.

Fehér László Magyarország egyik legjobban jegyzett kortárs festőművésze. Nagy öröm, hogy 2002 után ismét a soproni Festőteremben láthatók alkotásai. A mostani kiállítás a VOLT fesztivállal való együttműködésnek köszönhetően jöhetett létre, ezen túlmenően a fesztivál ideje alatt a délutáni órákban további színes programokkal szeretnénk a belvárosba csalogatni a fesztiválozókat. – mondta el Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. kulturális igazgatóhelyettese.

A megnyitón részt vett Lobenwein Norbert, a VOLT fesztivál igazgatója is, aki hangsúlyozta: a VOLT fesztivál nem csak világsztárokról, hanem Sopronról is szól, ezért tartják fontosnak a történelmi belváros bevonását.

Fehér László kiállítása VOLT-os karszalaggal díjmentesen tekinthető meg, a képek július 10-ig maradnak a Festőteremben. Szintén jár a kedvezmény a fesztiválozóknak a Soproni Fotóművészeti Kör 15 éves jubileumi kiállítására, mely június 19. és július 10. között látogatható a Liszt központ Munkácsy-termében. Mindezek mellett változatos szabadtéri programok lesznek a Fő téren, a Deák téren és a Liszt központ előtt, „Rejtett udvarok, rejtett kincsek” címmel pedig a STOKI Bútormanufaktúra bemutatóterme, a Soproni Múzeum kertje, a Rejpál-ház és a Felhőtáncoló Kreatív Műhely kínál díjmentes programokat.

Részletek a www.prokultura.hu oldalon.

Legnépszerűbb cikkek