| 2019. szeptember. 13. | 2 perc olvasás

Fejlesztésekkel fokozza teljesítményét a Hirschler Glas

Pénteken ünnepelte alapításának 120. évfordulóját a soproni Hirschler Glas Kft. Az üveg-és tükörfeldolgozó családi vállalkozás a jubileum alkalmából egy jelentős fejlesztési projektet is lezárt: automatizáltak, hogy még pontosabban tudjanak gyártani. A beruházását az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatta.

A Hirschler Glas jelenlegi tevékenysége magas minőségű járműipari visszapillantó tükrök gyártására irányul. A Beszállítói Fejlesztési Program keretében megvalósult projektet az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatta 195.287.847 forinttal. A minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára György László a pénteken tartott üzemlátogatásán  hangsúlyozta: a Hirschler Glas egy olyan vállalkozás, ami felismerte az idők szavát, és alkalmazkodik a technológiaváltás korához.

A megvalósított fejlesztéssel több mint 20 százalékkal növelte termelékenységét a társaság. Ipar4.0-ás rendszereket vezettek be, robotizáltak, automatizáltak a monoton folyamatoknál, ezzel is növelve a gyártás pontosságát. A beruházás a vezetők szerint piacképessé teszi a vállalkozást és megtartja a világpiacon.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A társaság alapításának 120. évfordulóját pénteken ünnepelték: a múltat és a családi vállalkozás fontos mérföldköveit is bemutatták.

Az eseményen a város részéről köszöntőt mondott Dr. Simon István alpolgármester, aki kiemelte: "1847-ben megnyílt Bécsújhely és Sopron között a vasút, ezzel Sopron bekapcsolódott Európa vérkeringésébe, megalapozva a kiegyezéstől a világháborúig tartó soproni aranykort. A XX. század azonban nem Magyarország és nem Sopron évszázada volt: a trianoni békediktátum, a második világégés, a kitelepítés és a vasfüggöny terhelte. A polgári kormány mostani gazdaságpolitikájának köszönhetően emelkedő pályán van az ország, erősödik a gazdaságunk. Köszönhetően a gazdaságvédelmi és családvédelmi akciótervnek, fenntartható lesz hosszabb távon is ez a növekvő tendencia. Sopron is profitál ebből, mert a kormány felkarolta Sopron ügyét, megszűnt a hátravetettségünk. Elég, ha a számtalan fejlesztésből például a Lőver programra, a belváros fejlesztésére, vagy az M85-ös út építésére gondolunk. Ezek mind olyan lehetőségek, olyan szerencsés helyzetek, amiket ha a soproni vállalkozások és az emberek üstökön ragadnak, akkor a XXI. század a miénk lesz és várhatóan egy újabb aranykor küszöbén állunk."


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek