| 2022. augusztus. 31. | 1 perc olvasás

Fejlesztették a csapadékvíz-elvezetést Kópházán, a Soproni utcában

Kópháza Község Önkormányzata a Kópháza Soproni utca páratlan házszámozású oldalán található csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére 33,57 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

A projekt eredményeképpen Kópházán, a Soproni utca páratlan házszámozású oldalán 400 folyóméter hosszon korszerű csapadékvíz-elvezető rendszer készült el. Egyrészt kiépült egy zárt, az igénybevételnek megfelelően méretezett csapadékvíz-elvezető csatorna, továbbá ennek folytatásában új fedett, burkolt árkos csapadékvíz-elvezető létesült, mely csatlakozik a meglévő nyílt árkos elvezető rendszerhez, ennek végső befogadója az Ikva patak. A beruházás megvalósításával az alábbi célok is teljesültek:

  • jelentős anyagi károk kivédése;
  • a belterületi létesítmények veszélyeztetettségének megszüntetése;
  • a településrészben a településkép és az életminőség javulása.

 

A fejlesztés oka, szükségessége az volt, hogy a Soproni utca - Temető utca kereszteződésében nagyobb esők alkalmával gyakran elöntések keletkeztek. A fejlesztéssel érintett területen korábban a Soproni utca 17-37. közötti szakaszán részben nyílt árkos, részben lakók, vállalkozások által lecsövezett árokrendszer volt található, mely rossz állapotú és alulméretezett volt, ezáltal a csapadékvíz elvezetését nem tudta biztosítani. A fejlesztéssel érintett területen megtalálható volt olyan szakasz is, ahol egyáltalán nem volt kiépítve csapadékvíz-elvezető rendszer, ezáltal a terület folyamatosan ki volt téve a hirtelen, nagy mennyiségben érkező csapadék okozta károknak, valamint a terület esztétikailag sem volt méltó a település legforgalmasabb útjához.

Címkék: Kópháza

Legnépszerűbb cikkek