| 2020. július. 16. | 1 perc olvasás

Fejlesztették az óvodát és kisbuszt szereztek be Répcevisen a Magyar falu program keretében

Fejlesztették az óvoda udvarát és a falugondnoki szolgálatot segítő kisbuszt szereztek be Répcevisen a Magyar falu program keretében. A kisbuszt és az óvodai beruházást csütörtökön adták át.

Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője az átadón azt hangsúlyozta, hogy a Magyar falu program kitűnő válaszokat ad a kistelepüléseken, így a 300 lakosú Répcevisen élő fiataloknak és családoknak, hogy olyan szolgáltatások is elérhetőek legyenek számukra, amelyek vonzóvá teszik a falusi életmódot.

Az óvoda udvarát, amelyet a legkisebbek örömmel vettek át, 5 millió forintból újították meg, a kisbuszt pedig, amellyel a falugondnoki szolgálatot teljesítik majd, 11 millió forintból szerezték be. „Mind a kettő nagyon fontos fejlesztés és nagy örömmel fogadták. Köszönet a kormánynak a lehetőségért” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.


fotó: Griechisch Tamás

Hollósi Péter Pál, Répcevis polgármestere az átadón, amelyen az óvodások műsort adtak elő, azt hangsúlyozta, hogy a mostani fejlesztések „jövőbe vetett beruházások”. A gyermekek jelentik a település jövőjét, felnőve ők magukkal viszik az óvodás emlékeket, a felnőttek pedig látják, hogy érdemes Répcevisbe fektetni és Répcevisen élni.

Az óvoda udvarát egyebek mellett akadálymentesítették, különböző eszközöket szereztek be és egy tetőt építettek a homokozó fölé, amely megvédi a legkisebbeket az esőtől – sorolta a településvezető, majd hozzátette, hogy a kisbusz a fiatalok mellett az időseket is szolgálja.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek