| 2017. március. 6. | 2 perc olvasás

„.Fekete geometriai Mesék.” - Franken Vivien kiállítása a Liszt központban

Művészi tetoválásokról készült fotókat láthatnak az érdeklődők Franken Vivien kiállításán, ami „.Fekete geometriai Mesék.” címmel nyílik meg március 11-én a Liszt központban.

Aprólékosan megrajzolt, összetett minták és minimalista geometriai formák is szerepelnek a kőszegi tetováló, Franken Vivien munkái között. Saját stílusát leginkább a szimbolikában gazdag, mesebeli, szürreális világ jellemzi, benne különös állatokkal, furcsán bájos teremtményekkel.

Ez a vizuális világ mindig megvolt bennem, csak elő kellett jönnie. Az egyetemen filmelméletet és filmtörténetet is tanultam, akkor ért egy nagyon erős hatás főleg a némafilmek, a német expresszionizmus fekete-fehér atmoszférájából, ami azóta is áthatja munkáimat. – meséli Vivien, aki kezdetben grafikákat készített, tetoválással pedig 2011-ben, egy „villámcsapásszerű” felismerést követően kezdett foglalkozni. A szakmában azóta számos sikert ért el, tavaly Magyarország legnagyobb nemzetközi tetováló rendezvényén, a Budapest Tattoo Convention-ön két díjjal is elismerték munkáját. 2015 óta saját szalonjában alkot. 

Franken Vivien
Franken Vivien

Amikor nekiálltam tetoválni, akkor az volt a célom, hogy a rám jellemző vizuális világot ültessem át a tetoválásokba. A saját ábrázolásmódomat szeretném minél tisztábban és kompromisszumok nélkül képviselni, és ma már egyre inkább azok az emberek találnak meg, akiknek ez szimpatikus. Sokszor csak fogalmakat, irányvonalakat beszélünk meg, így az együttműködés elég szabad. – mondja Vivien, aki soproni kiállításán fotókon mutatja be azokat az általa készített tetoválásokat, melyek leginkább jellemzik őt:

A fotókon digitális utómunkával kapott hangsúlyt a minták grafikussága, de szerettem volna, hogy látszódjon az is, hogy ezek testen élő minták. Szerintem érdekes a test és geometria kapcsolata: a bőr egy változékony dolog, öregszik, mozog, izomzat van alatta. Mindezt figyelembe kell venni ahhoz, hogy egy tetoválás igazán jól működjön a bőrön. Sokszor papíron nem is mutat egy minta, de amikor felkerül a bőrre, akkor kezd élni és nyeri el igazán a végső formáját.

Franken Vivien kiállítása március 11-én, 16 órakor nyílik meg a Liszt központ földszinti kiállítóterében, és március 25-ig, díjtalanul látogatható naponta 9-17 óráig.

Legnépszerűbb cikkek