Felavatták az első soproni kerekesszékes szabadtéri fitnesz eszközöket

  2020. július 22. - www.sopronmedia.hu

A mozgásukban korlátozottak számára épített szabadtéri fitnesz eszközöket avattak fel szerdán egy sportdélután keretein belül a soproni KRESZ parkban. A két eszköz építését a Hova Tovább Közhasznú Alapítvány Európai Uniós támogatásból valósította meg. Az avatáson jelen volt Földes Tamásné, az alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, és Tóth Éva önkormányzati képviselő.

Földes Tamásné

Földes Tamásné

fotó: Griechisch Tamás

- Ez az első olyan létesítmény Sopronban, amit kerekesszékesek számára köztéri fitnesz illetve játszóeszközként lehet használni - mondta Földes Tamásné, a Hova Tovább Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke. Továbbá köszönetet mondott mindazok számára, akik részt vettek a projekt megvalósulásában. 

Dr. Farkas Ciprián

Dr. Farkas Ciprián

fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián beszédében méltatta a kezdeményezést, és az alapítvány munkáját. Hangsúlyozta: Egy város gazdagsága az nem feltétlenül a kövekben, fejlesztésekben, autópályában, vagy az éppen épülő új uszodában van, sokkal inkább abban, hogy az adott település polgárai milyen sokszínű, hatékony, és a közösség érdekeit szolgáló szerveződéseket hoznak létre. A polgármester kiemelte, Sopron város önkormányzata nagy figyelmet fordít az ilyen törekvések támogatására.

fotó: Griechisch Tamás

A szabadtéri fitneszeszközökről, és a projekt megvalósulásáról bővebben korábbi cikkünkben olvashatnak. 

Kérem, várjon... Kérem, várjon...