| 2020. március. 9. | 1 perc olvasás

Felborult egy autó Sopronban

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a Sopronban, a Határdombi út és a Győri út kereszteződésében, 2020. március 8-án 4 óra 2 perckor.

Egy 32 éves soproni férfi közlekedett személygépkocsival az Alpha park felől, a Győri út irányába. Haladása során a Csengery utca felé kanyarodott, azonban a manőver során elvesztette uralmát a jármű felett és egy terelőszigeten lévő jelzőtáblának ütközött. 

Az autó az ütközés következtében felborult. A baleset során a sofőr megsérült őt a mentők kórházba vitték.

A baleset helyszínén intézkedő rendőrök, a járművezetővel szemben alkoholtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért az egyenruhások további mintavételről intézkedtek. A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét az alábbiakra:
- Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
- Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
- Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
- Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

Legnépszerűbb cikkek