| 2023. január. 6. | 1 perc olvasás

Felejthetetlen bemutatóra készül a Sopron Balett

Már próbálnak a táncosok Horváth Renáta koreográfussal, a Sopron Balett tagjával, táncművészével a Csoportterápia című előadásra.

Az ünnepek után teljes erőbedobással kezdték meg a próbákat a Sopron Balett tagjai, mivel nemcsak új koreográfiákat, mozdulatokat kell megtanulniuk a táncosoknak, de a Porka havak táncmű is újra műsoron van, azt is láthatja a közönség januárban és februárban is. A Csoportterápia című előadás premierje február 25-én lesz a Liszt-központban. A koreográfus elmondta, nincs egyszerű feladata. Klippekben kell gondolkodnia: az előadás jelentősen épít az intermedialitásra. Ez azt jelenti, hogy LED-falon jelennek meg a szereplők fejében zajló víziók, kivetülések.

fotó: Soproni Petőfi Színház

"Nemcsak a musical műfajának megfelelő koreográfiákat kell kitalálnom, hanem történeteket kell megálmodnom, és filmes képekben gondolkodnom. Szerintem ez nemcsak a színészek, de a táncosok számára is egy teljesen rendhagyó próbafolyamat, amelynek része a videók felvétele is. Érdekessége lesz az előadásnak a balettesek számára, hogy először látják magukat a színpadon táncolni úgy, hogy közben a nézőtéren ülnek. Bizakodó vagyok és remélem, hogy egy felejthetetlen bemutatót láthatnak majd a soproni nézők. Mi igyekszünk minden lehetőségét kihasználni ennek az újításnak, és egy teljesen más oldalát megmutatni a színház világának" - számolt be Horváth Renáta.

Borítókép; Soproni Petőfi Színház weboldala

Legnépszerűbb cikkek