Felemelő nap, magabiztos győzelem

Minden bizonnyal felejthetetlen emlékekkel gazdagodtak azok, akik ma kilátogattak a K&H-évadnyitónkra, és még felnőtt csapatunk is magabiztos győzelmet könyvelhetett el.

Egész napos családi program, preakadémiai mérkőzések, utánpótlás bemutatók, vetélkedők, a káprázatos Euroliga-győzelmet feldolgozó, tegnap megjelent színes emlékalbumunk dedikálása és egy káprázatos ünnepi műsor fogadta mindazokat, akik kilátogattak klubunk K&H évadnyitójára. A főműsort a Bagossy Brothers Company koncertje vezette fel, majd a csapatok bemutatása után fény- és tűzijáték keretében a magasba emelkedtek az Euroliga-győzelemnek és a 15. bajnoki címüknek emléket állító zászlók. Díjat vehetett át áldozatos munkájáért a Megyei Közgyűlés elnökétől, Németh Zoltántól, a sportakadémia szakmai igazgatója, Czukorné Hollós Anna, illetve Török Zoltán ügyvezető átadta Határ Bettinek az Év Játékosa díjat.
 

Fotó: Griechisch Tamás


A felemelő pillanatok után néhány percet csúszott a kezdés. Ilyen felvezetést követően nem könnyű játékba lendülni. A Sopron Basket ennek ellenére gyorsan elkapta a fonalat Alice Kunek, Jelena Brooks és Brittney Sykes találataival. Nem telt el öt perc és már 16-3 állt az eredményjelzőn. A fentebb kiemelt három játékos mellett még Sitku Zsuzsanna volt ezen korai futás soproni pontszerzője. A BEAC-nál Juhász Angéla és Ana Vojtulek talált be.  Az első negyed hajrájában megtorpantak a hazaiak és ezt jól használta ki a BEAC, mely 23-7 után az első szakasz végére 24-11-re szépített. A második etap elején pedig négy perc alatt 26-18-ra zárkózott fel. Ezt az állást Orosz Zsófia hárompontosa után jegyezhettük fel.

A kisebb soproni kosárcsendet Brittney Sykes és Sitku Zsuzsanna törte meg. Nehezen találták a ritmust a csapatok. Végül az utolsó három percben tudott váltani a Sopron. Jelena Brooks és Brittney Sykes pörgette fel a játékot. Sykes 13, Brooks 12 egységnél járt a félidőben. Összességében 15-0-val zárta az első 20 percet a Sopron és így 41-18-ra vezetett. A BEAC-nál a 8 pontos Ana Vojtulek volt a legeredményesebb. A harmadik negyed elején Jelena Brooks és Alice Kunek növelte 21-0-ra a soproni sorozatot. Varga Alíz ziccere után pedig már 30 pont felett járt a differencia. A Sopron nagy sorozata egészen 53-18-ig tartott.

 

Fotó: Griechisch TamásA BEAC több mint 10 játékpercen át nem talált be. Végül Angyal Barbara triplája törte meg ezt a szériát, majd Juhász Angéla következett. A különbség 30-40 pont között állt be. Mindkét szakmai stáb igyekezett minden bevethető játékosának lehetőséget biztosítani. A harmadik negyedet összességében 19-11-re nyerte a Sopron. Az utolsó 10 percnek 60-29-ről futottak neki a csapatok. Ana Vojtulek büntetője vezette fel ezt a szakaszt, erre Böröndy Vivien válaszolt hazai részről. Nem sokkal később Angyal Barbara dupláját jegyezhettük fel. Többször volt labdája ahhoz a BEAC-nak, hogy 30 pont alá zárkózzon. Ezzel nem tudott élni. Végül 66-36 után az utolsó négy percben egy 10-3-as sorozattal alakította ki a végeredményt a Sopron Basket.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek