Felére csökkent a vendégek száma a soproni szállodákban

  2020. október 28. - www.sopronmedia.hu

Felére csökkent a vendégek száma a korábbi évekhez viszonyítva a soproni szállodákban az őszi szünetben. A turizmust és a vendéglátást is negatívan érintette a koronavírus-járvány. A pandémia miatt különböző járványügyi szabályokat is bevezettek a dolgozók és vendégek biztonsága érdekében.

Jelentősen visszaesett a forgalom a soproni szállodákban. A COVID- 19 járvány miatt az október 23-ai hosszú hétvégén és az őszi szünetben is kevesebben foglaltak szállást, mint az elmúlt években. Tóth András, a Hotel Szieszta, üzemeltetési igazgatója kiemelte, a foglalások száma is folyamatosan változik. 

- A koronavírus-járvány miatt az októberi hosszú hétvége alatt a vendégek száma a felére esett vissza a megszokotthoz képest. A téli időszakban telt házra számítunk, de a járványhelyzet miatt a foglalások száma folyamatosan változik. Az idei szezonban a csoportos foglalások is jelentősen visszaestek , a karácsonyi időszakban azonban több csoport érkezésére is számítunk - emelte ki Tóth András.  

Tóth András, a Hotel Szieszta üzemeltetési igazgatója

Tóth András, a Hotel Szieszta üzemeltetési igazgatója

Fotó: Fodor Regina

A járványhelyzet miatt a soproni szállodák is kiemelt figyelmet fordítanak az egészségügyi szabályok betartására. A biztonságos időtöltés érdekében a másfél méteres védőtávolság betartására, a maszkhasználatra, és a helyiségek fertőtlenítésére is nagy hangsúlyt fektetnek a dolgozók.

Fotó: Fodor Regina

 - Szállodánkban is kiemelt figyelmet fordítunk az egészségügyi szabályok betartására. A szálloda több pontján is tájékoztató táblákat helyeztünk ki a különböző szabályokról. A vendégeinktől az előírt szociális távolság betartását, a kézfertőtlenítést, és a maszk viselését is kérjük. A vendégeink számára fóliakesztyűt is biztosítunk - tudtuk meg a Hotel Szieszta igazgatójától. 

Fotó: Fodor Regina

Kérem, várjon... Kérem, várjon...