Félezer doboz cigarettát rejtett a kisbusz

Félezer doboz cigarettát rejtett a kisbusz

  2018. február 15. - www.sopronmedia.hu (NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei pénzügyőrei az M1-es autópályán Jenny, a cigarettakereső kutya segítségével 500 doboz adózatlan cigarettát találtak egy román kisbuszban. A NAV munkatársai a füstölnivalót lefoglalták, jövedéki eljárást indítottak és költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tettek.

A pénzügyőrök az M1-es autópályán, Hegyeshalom közelében ellenőriztek egy román rendszámú Volkswagen kisbuszt. A sofőr és utasa az ellenőrzés kezdetén zavartan viselkedett, ezért a NAV munkatársai tételes vizsgálatot kezdtek Jenny, a NAV szolgálati kutyája segítségével.

Jenny, a jármű rakterének hátsó részében, a csomagok mögötti két kartondoboznál ugatással jelezte, hogy talált valamit. A cigarettakereső kutya szimata nem csalt, a kartondobozok összesen 500 doboz, különféle márkájú (többek között Marlboro, Kent, Davidoff) magyar zárjegy nélküli füstölnivalót rejtettek. A sofőr és utasa tagadta, hogy az előkerült cigarettáról tudtak volna.

A pénzügyőrök a tízezer szál adózatlan cigarettát lefoglalták és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a két román állampolgár ellen a NAV pénzügyi nyomozóinál.

 

NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Kérem, várjon... Kérem, várjon...