| 2022. augusztus. 22. | 2 perc olvasás

Felkészültek a soproni iskolák a tanévkezdésre

Dr. Farkas Ciprián polgármester a Soproni Tankerületi Központnál tartott sajtótájékoztatót, amelyen kiemelte, hogy minden soproni iskola felkészült a tanévkezdésre, amelyről személyesen is meggyőződött. A diákok az idei évben is ingyen kapják a tankönyveket, emellett az önkormányzat füzetcsomagokkal segíti a családokat.

Szeptember 1-jén mintegy tízezer diák kezdi meg tanulmányait Sopronban. A magyar kormány és az önkormányzat ebben az esztendőben is jelentős mértékben támogatja az iskolakezdésben érintett családokat.

–  A soproni oktatási intézmények  - mind az állami fenntartásúak, mind az egyházi, valamint nemzetiségi fenntartásúak - felkészültek a tanévkezdésre. Mi Sopronban a különböző kormányzati támogatások mellett ingyenes füzetcsomaggal készülünk az általános iskolák első és második osztályos tanulóinak. A támogatás idén 3 millió forint értékben valósul meg, és több mint 1500 kisdiák veszi igénybe. Ezek mellett szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a magyar kormány augusztusban kétszer utalta a családi pótlékot, ezáltal is segítve a tanévkezdés idején a családokat  – emelte ki dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, aki sok sikert és jó eredményeket kívánt a diákoknak, a szülőknek és a pedagógusoknak az új tanévhez.

A korábbi évekhez hasonlóan a magyar kormány támogatásának köszönhetően idén is ingyen kapják a tankönyveket a diákok az elsőtől a 12. évfolyamig. A hátrányos helyzetű családok gyermekei emellett komplett tanszercsomagot is kapnak egy kormányzati program keretében, amely az iskolatáskát és minden szükséges felszerelést tartalmaz.
 

Fotó: Griechisch TamásMarek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte: a tankerület és az önkormányzat az idei tanévben is kiemelt figyelmet fordít a digitális oktatás népszerűsítésére. – Van egy közös projektünk az önkormányzattal, ez a digitális oktatás népszerűsítése, valamint az innovatív oktatási forma bevezetése. A Széchenyi-gimnáziumban immár harmadik éve felmenő rendszerben indul ez a képzés, amiről azt kell tudni, hogy a gyermekek laptopokat kapnak, és ezen az eszközön keresztül folyik az oktatás, teljesen digitális környezetben – tette hozzá Marek János.

Sopronban az elmúlt évben számos intézmény energetikai korszerűsítése valósult meg. Az önkormányzat számára fontos, hogy a diákok az életkori sajátosságaiknak megfelelő, korszerű és egészséges körülmények között nevelkedhessenek. A soproni oktatási intézmények felkészültek a tanévkezdésre és nagy örömmel várják a diákokat szeptember 1-jén.

Legnépszerűbb cikkek