| 2021. július. 6. | 1 perc olvasás

Fellélegzett az ország

A pénteki rendelkezés alapján nem kell maszkot hordani, kivéve a kórházakban és szociális intézményekben. Az 5,5 millió beoltott után tett engedmény óriási változást hozott az emberek életében. Sokan munkájuk kapcsán akár napi 10 órát is kénytelenek voltak maszkban tölteni.

A másfél év alatt megszokott maszkhasználat elhagyása felemelő, mégis szokatlan. Annyira a hétköznapjaink részévé vált, hogy még mindig furcsa érzés maszk nélkül belépni egy boltba.

A soproni Parola kisboltban annak örülnek a legjobban, hogy újra látják mosolyogni a vevőket. Az elmúlt másfél évben szinte végig kötelező volt a maszkhasználat a zárt terekben, így az itt dolgozók és a vásárlók is kénytelenek voltak viselni azt. A pénteki bejelentés után több más szigorítást is feloldottak.

Németh Zsuzsanna, a Parola üzletvezetője elmondta, hogy örömmel szedték le a távolságtartást jelző felfestéseket és távolították el a létszámkorlátozásra vonatkozó kiírást is. Többször okozott kellemetlenséget, amikor a reggeli csúcsban egyszerre néhány vevő léphetett csak be. Nekik, eladóknak is kényelmesebb, hogy nem kell egész nap maszkban dolgozniuk, és végre normálisan kapnak levegőt.

Az új járványügyi szabályok hatálybalépésével a kötelező maszkviselés eltörlése mellett a védettségi kártyára is kevesebb helyen lesz szükségünk. Szabad lesz a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre is.

Legnépszerűbb cikkek