| 2022. november. 27. | 1 perc olvasás

Fellobbant az első láng a Jereván lakótelep adventi koszorúján

Meghitt hangulatban kezdődött el a karácsonyi ünnepvárás a Jereván lakótelepen. A városrészben immár hagyomány, hogy adventi koszorút állítanak, melyen most vasárnap fel is lobbant az első gyertyaláng.

-Az ünnepek egyaránt fontosak az egyénnek és a közösségeknek is. Öröm, hogy ünnepeinket, jeles napjainkat a Jerevánon közösségként is méltó módon tudjuk megünnepelni. Ez mindenkit feltölt, és gazdagabbá teszi a városrész közösségi életét, ilyenkor egymásra találnak közösségek is  – hangsúlyozta Tóth Éva önkormányzati képviselő, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke, aki a közös ünnepvárás jegyében arról is beszámolt, hogy a jövő héten felállítják a Jereván betlehemét is, december 7-én pedig adventi hangversenyre várják az érdeklődőket a Szent Imre-templomba. December 13-án a szolgáltatóház átriumában 9 és 12 óra között jótékonysági adventi könyvvásárt tartanak.

fotó: Griechisch Tamás
 
fotó: Griechisch Tamás


A gyertyagyújtáson ünnepi gondolatokat mondott Németh István plébános, dr. Barta Zsolt református lelkész és dr. Tóth Károly evangélikus lelkész. A meghitt ünnepségen a Lővéri Nyugdíjasklub műsora is hozzájárult az örömteli adventi pillanathoz.
 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek