| 2022. március. 8. | 2 perc olvasás

Felnitolvajok rendőrkézen

Alufelniket tulajdonítottak el ismeretlenek múlt hétvégén egy Sopron-Balf és Fertőrákos között lévő, körbekerített telekről. A Soproni Rendőrkapitányságon március 5-én indítottak kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt nyomozást a sértett feljelentése alapján.

A sztori szinte filmbe illő – kezdte el a cselekmény ismertetését Baumgartner Csaba rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának alosztályvezetője.

Elmondta, hogy a sértett a Balf és Fertőrákos között lévő, körbekerített kertjénél, annak védelmében biztonsági kamerát szerelt fel, amely mozgás érzékelése során azonnal egy jelzést, valamint a felvételről készült videót megküldi a telefonjára. 2022. március 4-én, a kora reggeli órákban kapott videón azt látta, hogy egy általa ismeretlen személy mozog a birtokán. Egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta a telket ellenőrizni, de pár órával később egyik ismerőse, akinek szabad bejárása van a területre, azzal hívta fel, hogy valaki betört oda. A kerítést szétvágták és a telken tárolt gépjárművekről leszerelték az alumíniumfelniket. Ezek közül párat elvittek, ezért a feljelentő és ismerőse arra a következtetésre jutott, hogy az elkövetők valószínűleg vissza fognak még menni oda – folytatta az alezredes.

Baumgartner Csaba alezredes
Fotó: Soproni Rendőrkapitányság

Másnap a feljelentő ismerőse már korán reggel kiért a telekhez, ahol ekkor már idegenek tartózkodtak. Miután észrevették, hogy lebuktak, egy férfi kiszaladt a kertből és beszállt a kapunál parkoló autóba, amellyel gyorsan elhajtottak Fertőrákoson keresztül Sopron felé. Mindeközben a tetteseket követő sértett telefonon értesítette a kapitányságot, így a rendőrök az M85-ös gyorsforgalmi út előtt feltartóztatták az autót. 

Fotó: Soproni Rendőrkapitányság

Baumgartner Csaba kiemelte: „itt jött az újabb csavar, a rendőrök az autóban már nem találták meg az elkövetőt, mert útközben kiszállt. A gépjárműben ülők elmondták, hogy őket arra kérte, hogy fuvarozzák el a tetthelyre, de nem osztotta meg velük, hogy milyen célból menne oda. A kapott információk alapján végül sikerült azonosítanunk a tolvajokat, majd elfogásukat és gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vettük őket, és indítványoztuk letartóztatásukat. A gépjárműben ülőkkel szemben pedig kábítószer birtoklása miatt indítottunk büntetőeljárást” – számolt be az esetről az alosztályvezető.

Fotó: Soproni Rendőrkapitányság
​​​​

A rendőrség információi szerint az egyik elkövetőt a Soproni Járásbíróság már le is tartóztatta.

Legnépszerűbb cikkek