| 2019. április. 11. | 1 perc olvasás

Felolvasó maratonnal ünnepelték a költészetet

A hagyományoknak megfelelően felolvasó maratonnal is tisztelgett a GyIK Rendezvényház a Magyar Költészet Napja előtt április 11-én, azaz József Attila születésnapján. A programra több százan érkeztek.

A Soproni Petőfi Színház művészei megzenésített verssel érkeztek a GyIK Rendezvényház felolvasó maratonjára, amely a Magyar Költészet Napja előtt tiszteleg. A program reggel nyolc órakor vette kezdetét, a mikrofonnál több száz gyerek és irodalom kedvelő felnőtt váltotta egymást órákon keresztül. A résztvevőket Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok köszöntötte, aki egyik kedvenc versét: Arany János: Epilógus című költeményét is felolvasta a rendezvényen. A GYIK Rendezvényház évek óta több programot is kínál a Magyar Költészet Napja alkalmából.


fotó: Griechisch Tamás

- Akik temetik a költészetet, azoknak nincs igazuk, hiszen ez a pótolhatatlan művészet ma is él – szögezte le Orbán Júlia, a GYIK Rendezvényház intézményvezetője. - Örömteli az is, ha otthon olvasunk verset, de az még nagyobb öröm, ha ezt mi meg tudjuk osztani, hiszen ennek az összekapcsolásnak hatalmas nagy ereje van. A felolvasó maratont már nyolcadik alkalommal rendezzük és mindig ajánlunk szerzőt, írót, költőt. Idén Ady Endrére emlékezünk, hiszen halálának századik évfordulója volt – fűzte hozzá.

A felolvasó maraton a hagyományoknak megfelelően a Vasvári Pál utcai József Attila szobornál zárult, ahol Orbán Júlia rendezvényigazgató mondta el ünnepi gondolatait, majd Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnokkal közösen megkoszorúzták József Attila szobrát.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek