| 2019. október. 1. | 1 perc olvasás

Felszentelték a Szent Márton Házat

Megáldották a Szent Márton Házat kedden. A jótékony célokat szolgáló épületet sikeresen felújították és berendezték korszerű eszközökkel.

A felszentelés rendkívül fontos szakaszt zár le az intézmény életében. - Másfél évvel ezelőtt kezdtünk ideköltözni a Szent Márton Házba – tudtuk meg Vigné Kovács Margittól, a Határok Nélkül Alapítvány elnökétől. - Azonnal el is kezdtük berendezni az épületet. Ehhez rengeteg segítséget kaptunk. Elterveztük, hogy akkor fogjuk felszentelni a házat, ha már az új bútorok is itt lesznek. Szerettünk volna konyhabútort, szekrényeket és tárolóhelyeket. Ez mostanra valósult meg – fejtette ki.


fotó: Griechisch Tamás

A elújított, korszerű felszereléssel ellátott épületet Marics István plébános áldotta meg. Az idősek világnapjával egybekötött rendezvényen beszédet mondott dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, aki méltatta azokat a jótékony célokat, amelyeket a Határok Nélkül Alapítvány megvalósít a Szent Márton Házon keresztül. - Az intézmény munkatársai folyamatosan tartják a rászorulókkal a kapcsolatot, így szükségleteikről naprakész információkkal rendelkeznek – emelte ki. - Látható, hogy ez a szolgálat pótolhatatlan és kivételes Sopron számára – fűzte hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

A Szent Márton Házban tevékenykedő önkéntesek segítséget nyújtanak többek között magányos időseknek, rászoruló családoknak és hajléktalanoknak egyaránt.  

Az ünnepségen elismerték az Alapítvány munkáját segítőket.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek