Feltárt képek - analóg fotográfiák - a Torony Galériában

Egy nagyon érdekes fotókiállítás nyílt péntek este a Torony Galériában, melynek megnyitóján az alkotók társaságában akár egy pohár borral a kézben is lehetett beszélgetni a kiállított képekről, de akár a fotográfia titkairól is.

"Feltárt képek (analóg fotográfiák) a 21. században" címmel nyílt meg a Roth Torony Galériában Tamás Griechisch fotográfus, G. Nagy László fotográfus és Ujvári Gábor fotóművész közös kiállítása, ahol a még régebben, analóg technikával készült fotóik válogatását mutatják be az érdeklődőknek.  

A megnyitó is igazán különleges volt, hiszen nem az itthon már megszokottá vált protokoláris vonulatot követte, hanem egy könnyed, közvetlen baráti beszélgetős estére sikerült, ami nem titkoltan célja is volt a kiállítóknak. Szőcs Géza  grafikusművész bevezető üdvözlése után után a kiállítók is köszöntötték a megjelenteket, akik röviden összefoglalták az elmúlt évtizedek munkásságát illetve egy-egy kiállított fotó születésének pillanatát is felidézték.  

A megnyitót követően akár egy pohár bor társaságában vagy pogácsát fogyasztva, de igény szerint a kiállítókkal közösen beszélgetve is el lehetett időzni az alkotások előtt, melyek nem csak látványban, hanem gondolatvilágban is egy kis időutazásra csalogatták az embert. Nem a modern és kidolgozott, már-már mindennapos hangulatfotókat láthatjuk a falakon, hanem olyan "elkapott" pillanatok köszönnek vissza ránk, amelyek valóban megismételhetlenek és a natúr valóságot tárják elénk.  

Igazi érdekesség ez a tárlat azoknak, akik szeretik a fotóművészetet és a különleges, egyedi látásmódot. 

A kiállítás megtekinthető:

Roth Torony Galéria

Sopron, Szent György utca 14.

2016. november 14-től - 2016. november 24-ig.

Hétfő-csütörtök 15-18 óra között. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek