| 2017. október. 7. | 1 perc olvasás

Feltárták titkaikat a rejtett sikátorok

A negyedik alkalommal megrendezett Design Hét Sopron egyik sikeres programja a "sikátorok belvárosi túra" volt. A túrán közel 100 érdeklődő járta be a szűkebb belváros egy részét és ismerhette meg Sopron rejtett zugait Dr. Tárkányi Sándor építész vezetésével.

A szombati jó hangulatú felfedező sétán a belváros megmutatta rejtett arcát és a hétköznapok során láthatatlan kincseit. A sok esetben kulcsokkal elzárt udvarokon és ajtókon keresztül olyan belső sikátorokba juthatott az érdeklődő, melyek a házak falai között bújnak meg, most azonban egy napra hozzáférhetővé váltak.


fotó: Griechisch Tamás

A történelmi barangoláson résztvevők hosszabb - rövidebb előadást hallhattak Sopron városának ősi titkairól, a különböző történelmi korok egymásra és egymásba épülő stílusjegyeiről, egykori lakótornyokról, római menekülő utakról, a várfal változásairól és a belvárosi paloták történeteiről is.


fotó: Griechisch Tamás

A túrán résztvevők és vállalkozó kedvűek hol guggolva az alacsony boltívek alatt, hol a keskeny sikátorokban magukat a falak között átpréselve, sokszor pókhálósan, porosan bukkantak elő egy-egy rövidebb szakasz után. Idős és fiatal egyaránt lelkesen fedezte fel a rejtett zugokat.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek